Hatay'da Toplu Açılış Töreni ve İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Toplu Açılış Töreni ve İftar Programı

Başbakan Binali Yıldırım, "Hatay'da yaklaşık 400 milyonluk eserin bugün toplu açılışını yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

02.07.2016 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, " Hatay'da yaklaşık 400 milyonluk eserin bugün toplu açılışını yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yıldırım, Hatay'daki Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftar programında yaptığı konuşmada, Hatay'ın Suriyelilere kucak açan en önce şehir olduğunu söyledi.

Hatay'ın birliği, beraberliği, kusurları değil, kardeşliği benimseyen, ayrılıkları zenginlik olarak gören bir şehir olduğunu anlatan Yıldırım, bugün Hatay'da hem birlikte iftar yapacaklarını hem de yeni eserleri hizmete açacaklarını belirtti. Hasret gidermek, Suriyelilerle kucaklaşmak, Kadir Gecesini ihya etmek için Hatay'da olduğunu dile getiren Yıldırım, ramazan bayramının kardeşlik, dostluk içinde geçmesi temennisinde bulundu.

AK Parti'nin geleneğine göre, gittiklere yere eli boş gitmediklerinin altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin daha çok büyümesi daha çok gelişmesi daha ileri bir adalete sahip olması için durmadan çalışıyoruz. Türkiye'nin bütün illeriyle, ilçeleriyle, köyleriyle hep birlikte kalkınması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu gelişmelerden, bu büyümeden, ilerlemeden Hatay da payını düşeni elbetteki aldı, almaya devam ediyor. Sevgili Hataylılar, 14 yılda Hatay'a 14 milyon yatırım yaptık, hayırlı uğurlu olsun."

Başbakan Yıldırım, Hatay'da yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 90 kilometre bölünmüş yol yapılan Hatay'a 280 kilometre bölünmüş yol eklediklerini, yol ağını genişlettiklerini aktaran Yıldırım, 2007 yılında Hatay Havalimanını hizmete sunduklarını ve havalimanının bugün yılda 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verdiğini kaydetti. Hatay'dan Ankara'ya, İstanbul'a, KKTC'ye, İzmir'e haftada Hatay'ın plaka numarası kadar 31 sefer düzenlendiğini söyleyen Yıldırım, bunun yeterli olmadığını, Hatay'ın daha fazlasına layık olduğunu belirtti.

"Hatay'da bugüne kadar 4 bin 500 konut yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. Son 14 yılda sulama projeleriyle Hatay'da 77 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Hatay'ı 2006 yılında sanayide, 2009 yılında konutlarda doğalgazla tanıştırdık." diyen Yıldırım, sağlık alanında da Hatay'da önemli çalışmalar, hastaneler yaptıklarını ve yapımı devam hastanelerin de en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Hassa Tüneli'nin Hataylılar için önemli bir proje olduğunun altını çizen Yıldırım, tünel ile bölgeler arası ticaretin hareketleneceğini ve Hatay'ın bölgenin transit merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Hatay'daki barajlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, yapımı devam eden barajlar bitince 750 bin dönüm arazinin bolluk, bereket ve suyla buluşacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'ın büyük futbolcular yetiştiren bir şehir olduğuna işaret ederek, kente 25 bin kişilik bir stadyum yakışacağını kaydetti.

Hatay'ta bine yakın derslik, 7 farklı güzergahta yol, hastane, üniversite binası, ibadethaneler, spor tesisleri gibi birçok eserin açılışını yapacaklarına dikkati çeken Yıldırım, "Yaklaşık 400 milyonluk eserin bugün toplu açılışını yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Toplu Açılış Töreni ve İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement