Hatay Reyhanlı Madaya'da Açlıktan Ölen Siviller İçin Reyhanlı'da Eylem Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hatay Reyhanlı Madaya'da Açlıktan Ölen Siviller İçin Reyhanlı'da Eylem Yapıldı

Hatay Reyhanlı Madaya\'da Açlıktan Ölen Siviller İçin Reyhanlı\'da Eylem Yapıldı

Madaya'da açlıktan ölen siviller için Reyhanlı'da eylem yapıldı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı birlikler ile Hizbullah militanlarının kuşatmasındaki Şam'ın Madaya bölgesinde açlıktan ölmeye başlayan siviller için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler eylem yaptı.

10.01.2016 16:41

Madaya'da açlıktan ölen siviller için Reyhanlı'da eylem yapıldı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı birlikler ile Hizbullah militanlarının kuşatmasındaki Şam'ın Madaya bölgesinde açlıktan ölmeye başlayan siviller için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan Suriyeliler eylem yaptı.

Yaklaşık 150 Suriyeli, ellerinde Türk ve Özgür Suriye bayrağı olduğu halde Reyhanlı Belediye binası önünde toplandı. Arapça ve Türkçe yazılı 'Madaya kalbimizde asla sizi unutamayız', 'Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Erdoğan', 'Türk hükümeti ile Türk halkına Suriye halkını kucakladığı için teşekkür ederiz', 'Madaya açlıktan ölüyor, Esed ve Hizbullah Madaya'yı öldürüyor' döviz ve pankartların taşındığı eylemde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sessiz yapılan eylem sonunda açıklama yapan muhalif Albay Edip İlevi, Madaya'da yaşayan insanların açlık ve susuzluk içinde öldüğünü söyledi. İlevi, "ABD uçaklarla, teröristlere, PKK ve PYD'lilere uçakla silah atıyor. Ancak Madaya halkına atmıyor. Madaya, Zebedani ve Guta kuşatma altındadır" dedi. Madaya'dan geldiğini belirten Ali Nasif ise yaklaşık 42 bin kişinin bölgede açlığın pençesinde olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Reyhanlı Madaya'da Açlıktan Ölen Siviller İçin Reyhanlı'da Eylem Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement