Hatay Sivil İrade Platformu Üyelerinden Suriye'ye 2 Tır Yardım - Son Dakika
Yerel

Hatay Sivil İrade Platformu Üyelerinden Suriye'ye 2 Tır Yardım

Hatay Sivil İrade Platformu Üyelerinden Suriye\'ye 2 Tır Yardım

Hatay’ın Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan “Hatay Sivil İrade Platformu” tarafından Suriye’ye 2 Tır dolusu gıda, battaniye ve giysi yardımı gönderildi.

22.02.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan "Hatay Sivil İrade Platformu" tarafından Suriye'ye 2 Tır dolusu gıda, battaniye ve giysi yardımı gönderildi.

Payas ilçesinde bir basın açıklaması yapan platform üyeleri, "Suriye'de yaşanan kriz 3 yıldır sürüyor ve milyonlarca insanın yurdunu terk etmek zorunda kaldı. 10 binlerce insanın canını kaybettiği, her geçen gün ise saldırıların şiddeti artıyor. Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlara her gün bir yenisi daha ekleniyor" denildi.

Bölgede faaliyet gösteren yardımsever sivil toplum kurumlarının krizin başından itibaren insani yardım duyarlılığının devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Hatay Sivil İrade Platformu gönüllüleri olarak Suriye içindeki mazlumlara ulaştırılmak üzere 2 yardım Tır'ının organizyonunu tamamlamış bulunuyoruz. Suriye'de katledilen bizim çocuklarımız, hakları elinden alınan bizim kardeşlerimiz, zulüm gören bizim bacılarımızdır. Hayırseverleri Suriye başta olmak üzere zulüm gören insanlara yardım etmeye çağırıyoruz" denildi.

Aralarında Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tarafından toplanan ve Payas belediyesinin de destek verdiği içerisinde gıda, su, giysi, yatak ve battaniyeden oluşan 2 TIR yardım malzemesi Reyhanlı'ya gönderildi.

STK üyeleri ve yardımseverlerce yüklenen yardım Tır'ların İHH yetkilileri aracılığıyla Suriye'ye götürüleceği gıda ve eşyaların orada dağıtılacağının amaçlandığı belirtildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay Sivil İrade Platformu Üyelerinden Suriye'ye 2 Tır Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement