ABD: Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Ettiğine Dair Kanıtlar Var - Son Dakika
Güncel

ABD: Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Ettiğine Dair Kanıtlar Var

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta Türkiye sınırında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili "Türk hava sahasını ihlal ettiğine dair kanıtlar var" dedi.

30.11.2015 22:18  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında, Rusya ait SU-24 tipi uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiğinin kanıtlarla desteklenip desteklenmediğine dair soruyu yanıtladı. Tredeau, "Türkiye ve kendi kaynaklarımızdan kanıtları içeren bilgiler, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini gösteriyor" dedi.

GERİLİMİN DÜŞMESİNİ İSTİYORLAR

Trudeau, ayrıca, "Hava sahası ihlalinden önce Türklerin Rus pilotu defalarca uyardığını ve yanıt alamadıklarını biliyoruz" diye konuştu. ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Türkiye'nin topraklarını ve hava sahasını savunma hakkını desteklediklerini vurgulayan Trudeau, Türkiye ile Rusya'nın konu hakkında diyalog kurmasını ve gerilimi düşürmelerini istediklerini söyledi. Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerry'nin de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bu konuda görüştüklerini hatırlatan Trudeau, "Önemli olan gerilimin düşürülmesi ve diyalog kurulması" ifadesini kullandı.

TÜRK UÇAKLARI MÜDAHALEDE BULUNMUŞTU

Trudeau, hem ABD'nin hem de NATO'nun Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalleri hakkında endişelerini dile getirdiğini kaydederek, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin egemenlik hakkını destekliyoruz" dedi. Türkiye- Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

ABD: Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Ettiğine Dair Kanıtlar Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD: Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Ettiğine Dair Kanıtlar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Ebuzitin: Buyuk ihtimalle artik turkun gucunu degil sonunu gorecez 16 64 Yanıtla
  • turkmen kral ciplak: Amerikanın israilin ucakları hergun bizim ulkemizdrn havalanıyor onarı niye vurmuyoruz. 28 17 Yanıtla
  • akp ergenekon israil: Neden olucak bizde iki yuzlu teröristiz ondan. 14 25
  • bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14 16 Yanıtla
  • halk: Rte yi bitirecekler 3 26 Yanıtla
  • türko: amerika türkiyenin yanında olduğuna kim inanır.tabiki kadir inanır. 16 4 Yanıtla
  • ilerici: dünya lideri erdoğan İsrail rusyadan sonra avrupayada diz çöktürttü 6 1 Yanıtla
  • Gercek haberi benden alin...: Ben size bu olayin amacini gercegini soyleyeyim g20 zirvesi liderler arasinda konusmasinda putin esada sahip cikilmali deyip abd baskani ve turkiye cumhurbaskani ile gorustuler netice alamayinca esad dusmeli diyen liderleri gorunce yalandan ucak olayini yaptilar...soruyorum bir ucak olecegini bile bile yanit vermezmi telsize saniyosunuz? Bu tam bir intihar ucusuydu planli rusyanin amaci ise turkiye gibi orta guclu bir devlete yapacagi misillemeyle abd ye ve tum dunyaya goz dagi vermekdi bak turkiyenin basini egdirip ozurdilettim! yani bende gucluyum! demekti abdye ve tayyibe ama tayyip akilli bir hamleyle ne meydan okudu savas ciksin diye karsi cikmadi yani...nede meydanda hakkini yedirmedi tayyip oyle rusyasin diye her yere giremezsin diye... rusyanin bu misillemesi suya dustu soguk savas yaratmaya calisan rusya sunu gordu artik bizim borumuz otmuyor dunyada diyebildi ve giciklik olsun diye turkmenlere saldirdi yoksa turkmenlerle isi yok bu olayla turkiyeden öc almak istiyor hirsini gosteriyo turkmenlere bombalama artmasi bu yuzden esada kazandirmak turkmen bolgeleri...Oyle eskisi gibi heryere ozgurce savas sozlesmesi olmadan savas acamiyosun ulkelerin tepesine bir suru diger ulkelerle onay gerekiyor o yuzden her ulkenin teroristi var islerini ulkesi adina degilde terorist yapti gibi gostertiyor...Bana sorarsaniz teroriste sahip olan her ulkenin başini yakacak ve yakmaya basladi bile karsilikli savas daha iyiydi mertlik vardi hic olmazsa simdi kalmadi en basindan destekledigim gibi teror kotu birsey fransada iside destek ve silah veriyordu ama fransadan daha karli bir karsit ulke cikinca bu bomba olayini yapti yani teroristin destekledigi omurluk taraf olmaz paraya cikara bakar bu ulkelerin yaptigi en basindan yanlisdi zaten tum terorist kullanan ulkeler adina diyorum zaten belli kim olduklari... 5 1 Yanıtla
  • Nursema....: Bir oflu bir konya li ile karsilassa ne olur....iki dinsiz yalaka olur...... 4 1 Yanıtla
  • ÖZGÜR YAŞAM: Bir piyon verdi Rusya..Strateji ustası Ruslar kazançlı çıktı..Biz kaybettik. 0 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement