Hayırsever Polis, Yardım İçin Motosikletiyle Dünyayı Dolaşıyor - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Polis, Yardım İçin Motosikletiyle Dünyayı Dolaşıyor

İtalyan meslektaşlarının davetiyle üyesi olduğu Barış İçin Motosiklet Grubu'yla, Afrika ülkeleri, Çin ve Suriye'ye yardım götüren Emniyet Başmüfettişi Mehmet Özkoçak, Nepal turuna hazırlanıyor Özkoçak: "Rusya üzerinden 8 bin kilometre yol giderek insani yardımlar kapsamında Nepal'deki doktorlara sağlık.

18.04.2014 12:15

ÖZGÜR ALANTOR - İtalyan meslektaşlarının davetiyle üyesi olduğu Barış İçin Motosiklet Grubu'yla, Afrika ülkeleri, Çin ve Suriye'ye yardım götüren Emniyet Başmüfettişi Mehmet Özkoçak, Nepal turuna hazırlanıyor.

Özkoçak, AA muhabirine, çocuk yaşta başlayan motosiklet tutkusunun zamanla hayat tarzına dönüştüğünü söyledi.

Gruba üye olduktan sonra ülke gezilere katıldığını anlatan Özkoçak, "İlk olarak 2010'da çıktığım Afrika turunda Mısır, Sudan, Tunus, Libya, Kenya, Mozambik, Etiyopya, Malavi ve Tanzanya gibi ülkeleri ziyaret ederek, 16 bin kilometre yol kat ettik. Bu geziye benimle 12'si İtalyan, 3'ü İspanyol ve 1'i Belçikalı 17 polis katıldı. Başımıza birbirinden ilginç olayların geldiği bu gezide, gittiğimiz yerlerdeki insanlara yardım götürdük" diye konuştu.

Özkoçak, 2011'de Çin turuna katıldığını belirterek, motorlarla 12 bin kilometre kat ederek "Sichuan" bölgesine yardım götürdüklerini dile getirdi.

."2012'de de aynı şekilde Suriye'deki mültecilere yardımda bulunduk" diyen Özkoçak, "Bu yıl içinde Nepal'e gideceğiz. Nepal'e yapacağımız gezinin tarihi netleşmedi. Tarihi netleştikten sonra hazırlıklarımıza başlayacağız. Rusya üzerinden 8 bin kilometre yol giderek insani yardımlar kapsamında Nepal'deki doktorlara sağlık malzemesi götüreceğiz" ifadesini kullandı.

"Yaklaşık 38 yıldır motorla ilgileniyorum"

Motorunda taşıdığı çantalarda uyku tulumu, çaydanlık, tava, yemek kapları, dezenfekte edilmiş taslar, sıcak ve soğuktan etkilenmeyen bardak, tencereler, küçük tüp ve yemek kapları bulunduğunu aktaran Özkoçak, zorlu şartlarda hayatını idame ettirebileceğini söyledi.

"Yaklaşık 38 yıldır motorla ilgileniyorum" diyen Özkoçak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gezi deneyimlerimi polis okulu öğrencileriyle paylaşıyorum. Polis Başmüfettişliği görevini yürütüyorum ama bir yandan da polis okullarına giderek konferans veriyorum. Çeşitli yerlerde polis okullarındaki meslektaşlarıma uluslararası polis tecrübelerimi aktarıyorum. Uluslararası polislik hakkında bilgi veriyorum." - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever Polis, Yardım İçin Motosikletiyle Dünyayı Dolaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement