Hdp Heyetinin, Irak Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdp Heyetinin, Irak Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve beraberindeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetini, kabul ederek bir süre görüştü.

31.03.2015 20:05

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve beraberindeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetini, kabul ederek bir süre görüştü.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Erbil'deki Başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, Leyla Zana son İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan'dan aldığı mesajı, Barzani'ye iletti. Irak'taki güvenlik sorunu ve Türkiye'deki çözüm sürecinin ele alındığı görüşmede Barzani, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da barışı sonuna kadar desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Barzani, hassasiyetinden dolayı HDP heyetine teşekkür ederek, "Bölgemizin içinden geçtiği bu karmaşık durumda, Kürdistan halkının en büyük silahı yüksek prensipler için kardeşlik ve birlik ruhuyla hareket etmesidir. Bu da birlikte yaşam kültürü, barışseverlik ve özgürlükle mümkündür" görüşünü dile getirdi.

"Bölgede yaşanan mezhep çatışmasında Kürdistan bölgesi taraf olmayacaktır" diyen Barzani şunları kaydetti:

"Kürdistan, bu kavganın içinde yer almayacak. Peşmerge güçleri, kendilerine dayatılan savaşta terör örgütü bozguna uğratarak, Kürdistan halkının dünyada nam salmasını sağlamıştır. Kürdistan halkının, Kobani'den Hanekin'e kadar uzun bir sınır boyunca tek cephede savaşması gurur duyulacak bir şeydir."

Diyarbakır Milletvekili Zana ise Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarına dair hakkında Barzani'ye bilgi verdi. Açıklamada sözlerine yer verilen Zana, Öcalan'ın bölgede yaşanan gelişmeler ve değişimlerden haberdar olduğunu aktararak, "Süreci ve teröristler tarafından Kürdistan bölgesine dayatılan savaşı yakından takip ediyor. Öcalan, Barzani'nin rolünü çok önemsiyor ve omuzlarındaki ağır yükün de farkında. Sayın Barzani'nin yaşanan sorunlar ve terörist saldırılara ilişkin rolünü layıkıyla ifa edeceğinden emin" ifadelerini kullandı.

Yıllardır bölgede yapılması planlanan ancak hayata geçirilmeyen "Kürt Ulusal Konferansı'nın" da değerlendirildiği görüşmede, Barzani'nin organizasyon için gerekli çabayı göstereceği sözünü verdiği dile getirildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • şervan: Allah kürt düşmanlarına karşi başarinizi ve kahramanlığınızi daim etsin inşallah 0 0 Yanıtla

Advertisement