HDP'li Atalan: Ezidiler Katliamdan YPG Sayesinde Kurtuldu - Son Dakika
Yerel

HDP'li Atalan: Ezidiler Katliamdan YPG Sayesinde Kurtuldu

HDP\'li Atalan: Ezidiler Katliamdan YPG Sayesinde Kurtuldu

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Ezidilerin katliamdan YPG sayesinde kurtulduklarını belirterek "YPG Ezidiler için kurtarıcıdır" dedi.

03.08.2015 09:00  Güncelleme: 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Ağustos 2014 tarihinde Irak'ın Şengal Bölgesine saldıran IŞİD, yüzlerce Ezidi'yi öldürmüş ve yine binlerce kadını kaçırmıştı.Yaşanan olaydan sonra binlerce Ezidi Türkiye'ye kaçmış sığınmıştı.

Ezidiler için "73 Ferman" sayılan 2014 yılının 3 Ağustos günü olayları nedeniyle, HDP'nin Ezidi kökenli Batman Milletvekili Ali Atalan, ilginç bir değerlendirmede bulundu.

HDP'li Atalan, "73 ferman"dan kurtulan Ezidiler'in hala yaşadıkları son travmayı atlatamadıklarını söyledi.

Atalan, son dönemde YPG/YPJ güçleri üzerinden başlayan tartışma içinse 1 yıl önceki soykırım sürecini hatırlatıyor: "Hükümet gitsin YPG/YPJ'nin 'terörist' olduğu iddiasını hayatlarını kurtardığı Ezidilere anlatsın. Mevcut iktidar ne kadar terörist derse desin Ezidiler için YPG/YPJ kurtarıcıdır" ifadelerini kullandı.

"AFAD KAMPINA GİTMEME İZİN VERİLMEDİ"

Geçtiğimiz Cuma günü Midyat'ta AFAD'a ait Ezidi kampına gitmek istediğini ancak engellendiğini ifade eden Atalan, "Bana yazılı olarak verdikleri cevapta 'Kamplara girişler mümkün değil' deniliyor. Bir milletvekilinin devletin denetimi altında olan bir kampa girememesi mümkün mü? Sıkıyönetim mi ilan edildi? Mevcut hükümet ne yazık ki tamamen üçüncü dünya ülkelerinin yönetim tarzına sahip" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Atalan: Ezidiler Katliamdan YPG Sayesinde Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement