Hdp'li Vekillerin Açlık Grevi - Son Dakika
Politika

Hdp'li Vekillerin Açlık Grevi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, açlık grevini Meclis’te sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.

29.01.2016 13:15

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, açlık grevini Meclis'te sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.

"7 gündür Cizre'de bir vahşet bodrumunda 28 yurttaşımızın durumu ülkenin en önemli gündemi" iddiasında bulunan İdris Baluken, "Biz bu arkadaşlarımızın yaralı olduğu ilk günden itibaren en temel hak olan yaşam ve sağlık hakkının sağlanması için gerekli tüm girişimleri yaptık. Yurttaşların kurtarılması ile ilgili tek bir samimi çaba görmedik. Üç gündür açlık grevi ile beraber İçişleri Bakanlığı'nda görüşmeler yapan heyet olarak hükümet ve devlet yetkileri cenazelerin alınması için bugüne kadar tek bir samimi girişim ortaya koymamışlardır" ifadelerini kullandı.

"KİM AMBULANSA ATEŞ AÇIYORSA ALLAH ONUN BELASINI VERSİN"

Yaralıların alınması için tek taraflı engelleme yapıldığını iddia eden Osman Baydemir ise, "Dün 11 kez belediyeye ait ambulans yaralıları çıkarma konusunda girişimde bulundu ve 11 kez engellendi. Ambulansın son gidişinde 50 metre kalmıştı. Bizim gözlemimiz tek taraflı bir engelleme söz konusudur. Ambulansa kim ateş ediyorsa, kim sağlık görevlisine ateş ediyorsa Allah onun belasını versin. Bizans oyunundan artık vazgeçilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İSTENİRSE YARIM SAAT İÇİNDE ÇÖZÜLECEK BİR MESELE"

Yaşanan olayın istenirse yarım saat içinde halledilebilecek bir mesele olduğunu savunan Meral Danış Beştaş, "Türkiye tarihinde ilk defa bir partinin Meclis grubunda bulunan milletvekilleri İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevine girdi. Bu çokta dikkate alınmayacak bir husus değil ve yaralıların sevki, cenazelerin ailelerine teslimi talebiyle" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun bir açıklamasında "Neden Kandil'e çağrı yapmıyorlar" dediğini söyleyen Beştaş, "Bizim çağrımız hükümete, eğer Cizre'yi başka birileri yönetiyorsa biz bunu bilmiyoruz" diye konuştu.

"SONUÇ ALINMAZSA AÇLIK GREVİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK"

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran ve bir sonuç alınamaması durumunda açlık grevinin büyüyerek devam edeceğini kaydeden İdris Baluken, "Bugün sonuç alınmasını bekliyoruz. 22 yaralı ve 6 cenazenin alınmasını bekliyoruz. Eğer bir sonuç alınmazsa, verilen sözler yerine getirilmezse, grubumuzun yaptığı açıklama doğrultusunda açlık grevimiz daha da büyüyerek devam etmektedir" dedi. Baluken, izin verilmesi durumunda bütün riskleri göze alarak olay yerine gitmeye hazır olduklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Vekillerin Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement