Hdp Mersin Milletvekili Kürkçü Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Mersin Milletvekili Kürkçü Açıklaması

"Biz bu tezkereye karşıyız. Hayır oyu kullanacağız, kırmızı oy vereceğiz"

01.10.2014 14:42

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, tezkereye karşı olduklarını belirterek "hayır" oyu vereceklerini söyledi.

Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Başbakanlık Tezkeresi'ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"Biz bu tezkereye karşıyız. Hayır oyu kullanacağız, kırmızı oy vereceğiz" diyen Kürkçü, hiç bir bölgesel sorunun silah zoruyla çözülemeyeceğine dair prensip kararına sahip olduklarını belirtti. 2007'den bu yana bütün tezkereleri aynı çerçevede reddettiklerini ifade eden Kürkçü, Suriye ve Irak tezkerelerinin birleştirilmesini de eleştirdi.

Tezkerenin IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun hedeflerinden farklı olduğunu iddia eden Ertuğrul Kürkçü, "Bu Türkiye için güvenlik planı değil Türkiye'yi yöneten egemen güçler açısından bir istila planıdır" dedi.

Kürkçü, Meclis'teki tezkere görüşmesinin kapalı oturumla yapılacak olmasının halka karşı işlenmiş en büyük ayıplardan biri olduğunu savunarak, söz konusu gizlilik ilkesi dolayısıyla oturumlardaki açıklamaların en az 10 yıl süreyle kamuoyunun bilgisine sunulamayacağını kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Mersin Milletvekili Kürkçü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement