'HDP Sadece Kürt Orjinli Bir Parti Değil' - Son Dakika
Güncel

'HDP Sadece Kürt Orjinli Bir Parti Değil'

\'HDP Sadece Kürt Orjinli Bir Parti Değil\'

25 Ocak'ta kongreye gitmeye hazırlanan HDP Şanlıurfa Teşkilatınca yapılan açıklamada partinin Kürt orjinli bir siyaset yürütmediği belirtildi.

07.01.2015 11:12

2015 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerine yönelik teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa'da ilçe kongrelerinden sonra il kongresi için tarih belirledi. 25 Ocak'ta yapılacak olan il kongresi için Harran Otel'de bilgilendirme toplantısı düzenleyen HDP Parti Meclis Üyesi Abdurrahman Doğar ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan yapılacak kongreye her kesimden katılım sağlanmasını umduklarını söyledi. İl ve ilçe teşkilatlarını 2015 yılındaki milletvekili seçimlerine ciddi bir şekilde hazırlamaya çalıştıklarını kaydeden HDP Parti Meclis Üyesi Abdurrahman Doğar, Urfa'nın bütün kesimlerini içine alan bir yönetim oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Doğar, "Genel anlamda yürütmüş olduğumuz bir çalışmanın parçası olarak yaklaşık 3,5 aydır Urfa'da kongre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dış ilçelerimizden başlayarak hemen hemen bütün ilçelerimizin kongrelerini gerçekleştirdik. Bunun yanında il kongremizi çok coşkulu bir şekilde yapmak istiyoruz. Urfa'nın Rojava'ya sınır olması, Kobani'ye sınır olması ve bölgede silahlı bir çatışmanın yaşanmasından kaynaklı büyük bir dram, büyük bir göç dalgasının yaşandığı bir il. Savaşın en büyük faturasını doğal olarak Urfa ili ödüyor. Böyle bir durumda kongre yapıyor olmanın koşulları bizim açımızdan oldukça zor. Fakat ne olursa olsun biz 2015 yılındaki seçimlere çok güçlü bir şekilde girerek, 2015 seçimlerinden ciddi manada güçlü bir şekilde çıkarak ülkede HDP'ninmisyonunun yaşam bulması konusunda çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

KONGRE GAP ARENA'DA

Daha önce 12 Ocak'ta kongreyi yapmayı planladıklarını kaydeden Doğar, salon bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Doğar, "Urfa il kongremizi Mozaik Kongre Merkezi'nde yapmayı planlamıştık fakat GAP Arena Spor Salonunun ayın 24'ünden sonra müsait olacağı bize söylendikten sonra biz genel merkezimizle görüşüp 25'inde burada çok görkemli bir kongre yapacağız. Burada amaç şu: HDP Türkiye'de sadece alışılagelmiş bir Kürt orjinli bir parti değil. Türkiye'de bütün kesimlerin bir araya gelebilecekleri bir adresten ibaret. HDP, Türkiye'de önemli bir muhalefet gücü, bu muhalefet gücünün büyüyüp güçlenmesi konusunda da, Türkiye'de bütün irili, ufaklı yapıların kendisini bulabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri bir örgüt. Kimliğinden dolayı, cinsiyetinden dolayı, mezhebinden dolayı ötekileştirilmiş bütün kesimleri kucaklayan bir parti. Bu konuda da muazzam bir ilgi görüyor doğusunda, batısında, Karadeniz'inde, Ege'sinde. Bu ilginin örgütü dönüşmesi konusunda bir çalışma var" diye konuştu.

'HDP DEMEK BARIŞ DEMEK'

Devam eden barış görüşmelerinin bir neticesi olarak HDP'nin bu seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacağına inandığını vurgulayan Doğar, her geçen gün HDP'ye ilginin arttığını söyledi. Doğar, "HDP'nin bu seçimden güçlü bir şekilde çıkması, bu topraklara bir an önce barışın gerçekleşmesidir. Bu topraklarda huzurun tesis edilmesidir. Güçlü bir HDP açıkçası huzur ve istikrardır. Bu bilinç ve şuurla çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN RENKLERİ YANSITAN BİR YÖNETİM'

İl kongresine genel başkan ile daha birçok sürpriz konuğun katılmasını beklediklerini belirten Doğar, Rojava kantonunda da birçok yetkilinin katılmasını umduklarını ifade etti. Urfa'nın bütün renklerini yansıtan bir yönetim oluşturmayı arzuladıklarını kaydeden Doğar, il başkanlığı konusunda herhangi bir ismin şu ana kadar belli olmadığını; ancak 200 ile 300 kişi arasında bir önerilen isim listesi olduğunu söyledi. Doğar, "Biz genel bir eğilim yoklaması yapıyoruz. Bu eğilim yoklaması sonucu çıkacak eğilimleri biz de halkın eğilimi doğrultusunda konumlandıracağız. Ortaya çıkmış herhangi bir isim yok. Bir Urfa'nın demografik yapısına uygun bir yönetim arzuluyoruz. Gerek cinsiyet konusunda, kadınların katılımı gerekse Urfa'da Kürt olmayan kesimleri yani Arap, Türk, Türkmen, Alevi gibi yapıları içine katabileceğimiz bir yönetim oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

AYHAN: DİĞER PARTİLERİN VERECEĞİ BİRŞEY KALMADI

HDP'nin bütün kesimleri içinde barındıran bir parti olduğunu kaydeden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, partinin demokratik çerçevede faaliyetlerini yürüttüğünü dile getirdi. HDP'nin Türkiye'de en fazla umut edilen bir parti olma alternatifini de içerisinde taşıdığını belirten Ayhan, "AKP'nin, CHP'nin ve diğer statükocu partilerin Türkiye'deki halklara, inançlara verecekleri hiçbir şey kalmamıştır. Bunlar tamamen resmi ideolojiyi, resmi anlayışı, tekçiliği ve kendi içerisinde antidemokratik özellikleri barındıran partiler. Bu açıdan bakıldığından partimizin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesi adına bir umut ve alternatif olduğuna çok rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

'KÜRT HALKININ BİLEŞENLERİ MUTABIK'

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayhan, çözüm sürecine ilişkin bir soruya çözüm sürecinin kısa zamanda tamamlanacağını savunduklarını ve hala buna inandıklarını söyledi. Ayhan, "Kürt halk lideri sayın Abdullah Öcalan'ın oluşturduğu bir çözüm taslağı var ve bu çözüm taslağı hem İmralı'da hem Kandil'de görüşüldü. Bizim heyet de buna ilişkin görüşlerini ifade etti. Taslak noktasında Kürt halkının bilişenleri mutabık durumda. Yapılması gereken şey, hükümet olan, iktidar olan devlet ve AKP güçlerinin bu noktada samimi ve somut adımları atmasıdır" diye yanıt verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'HDP Sadece Kürt Orjinli Bir Parti Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement