Herop Çevreci Minikleri Hem Bilgilendirdi Hem Eğlendirdi - Son Dakika
Güncel

Herop Çevreci Minikleri Hem Bilgilendirdi Hem Eğlendirdi

Türkiye'nin ambalaj atıkları yetkilendirilmiş kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren PAGÇEV de bu düşünceden hareketle "Çevre Haftası"nı öğrenciler ile birlikte kutladı.

18.06.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'de birçok etkinlik kapsamında çevreci miniklerle bir araya gelen PAGÇEV, geri dönüşümü hem bilgilendirerek hem de eğlendirerek anlattı.

PAGEV'in "Sorumlu Endüstri, Sorunsuz Çevre" misyonu ile hayata geçirdiği Türkiye'nin ambalaj atıkları yetkilendirilmiş kuruluşu olan PAGÇEV, "Çevre Haftası"nı 3-10 Haziran tarihleri arasında 5 ayrı ilde çeşitli etkinliklerle kutladı. Çevre ve geri dönüşüm bilincinin başlangıç noktasını çocuklar olarak belirleyen PAGÇEV, İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'de öğrenciler bir araya geldi. Geri dönüşüm kahramanı Herop'un da katıldığı etkinliklerde öğrenciler, hem bilgilendi hem de eğlendi.

Herop, İstanbul'da Birçok İlçede Miniklerle Buluştu…

Çevre Haftası kapsamında etkinliklerine ilk olarak İstanbul'dan başlayan PAGÇEV, bu kapsamda Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen su temalı "Kadrajımdan Kadıköy" Fotoğraf Yarışması'nın ödül sponsorluğunu üstlendi. Yarışmanın ödül töreninde de HEROP çocuklara geri dönüşümü anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin öğrenciler arasında düzenlediği geri dönüşüm ve çevre konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtan PAGÇEV, yarışmalara katılan 72 öğrenci adına 544 adet fidan dikerek çevre duyarlılığına dikkat çekti. Aynı gün Kâğıthane'de de etkinlikler düzenleyen PAGÇEV, çevrecilere bilgilendirmeler yaparak hediyeler dağıttı.

Atıksız Denizler 'WFO' Türkiye çalışmalarını da yürüten PAGÇEV, "Çevre Haftası" kapsamında Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği tarafından düzenlenen 6. Konuşan Balık Şenliği'nde de yerini aldı. Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Ortaköy Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve PAGEV Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Karataş'ın da bulunduğu 20 dalgıç Ortaköy'de dalış yaptı. Sualtı kamerası ile deniz altındaki kirlilik meydandaki dev ekranlara yansıtıldığı etkinlikte çocuklara deniz atıkları gösterilirken, su altından miniklerin soruları da cevapladı. Ayrıca Beşiktaş'taki okullardan 250 öğrenci ile kısa öykü, slogan ve resim alanlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtıldı. Ortaköy meydanında şenlik alanı ve açık hava atölyesi oluşturuldu.

PAGÇEV Ankara, İzmir, Mardin ve Çanakkale'deydi…

Yeşil bir gelecek için verdiği eğitimlerle çocuklara çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmayı hedefleyen PAGÇEV, çevre haftası kapsamında Ankara Yeni Mahalle, Keçiören ve İzmir Buca'da ilk, orta ve lise düzeyindeki binlerce öğrenci ile bir araya geldi. Geri dönüşüm kahramanı HEROP katılan tüm öğrencilerle oyunlar oynadı ve hediyeler dağıttı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Çevre Yürüyüşü'nü de destekleyen PAGÇEV, Çanakkale'de de 30 hayvan barınağını şehre kazandırdı ve bir piknik ile öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Herop Çevreci Minikleri Hem Bilgilendirdi Hem Eğlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement