Hezil Çayı,Şırnaklı Piknikçilerin Merkezi Oldu - Son Dakika
Güncel

Hezil Çayı,Şırnaklı Piknikçilerin Merkezi Oldu

Hezil Çayı,Şırnaklı Piknikçilerin Merkezi Oldu

Türkiye ile Kuzey Irak'ın sınır hattında uzanan Hezil Çayı,Şırnak'taki piknikçilerin merkezi oldu.

19.08.2013 12:05  Güncelleme: 13:02

Türkiye ile Kuzey Irak'ın sınır hattında uzanan Hezil Çayı, çözüm süreci ve PKK'lıların Kuzey Irak'taki kamplara çekilmesiyle birlikte, Şırnak'taki piknikçilerin merkezi oldu. Hafta sonları toplanın gruplar, Hezil Çayı'na giderek hem piknik yapıyor, hem de aşırı sıcaklardan korunmak ve serinlemek için yüzüyor.

Uludere İlçesi Şenoba Beldesi yakınlarında bulunan Hezil Çayı, çözüm süreciyle birlikte, Şırnaklı piknikçilerin büyük ilgi gösterdiği merkezlerin başında geliyor. Hafta sonlarında büyük ilgi gören Hezil Çayı'na akın eden piknikçiler, doğa ile iç içe bir gün geçirerek, Hezil Suyu'nun soğuk suyunda serinleyip, gönüllerince eğleniyor. Hezil Çayı kıyısında piknik yapmaya gelen Cihat Bayram, şöyle dedi:

"Burada çok mutluyuz, arkadaşlarımızla beraber pikniğe geliyoruz ne güzel işte. İnşallah böyle barış süreciyle birlikte devam edecek. Ciddi anlamda, burası inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip bir yer. Eskiden gelemiyorduk ama şimdi gönül rahatlığıyla gelebiliyoruz."

Memur olan ve hafta sonu piknik için Hezil Çayı kıyısını tercih eden Halit Taşar da, çözüm sürecini çok anlamlı ve değerli bulduğunu belirtirken, "Çözüm süreci ile beraber yıllardan, beri görmediğimiz yerleri gördük, çok memnun kaldık. Sürecin böyle devam etmesini temenni ediyoruz. Bizim de Marmarisimiz, Kuşadamız buralar. Buralar bizim için oralardan kat kat daha iyi ve daha önemlidir. Arkadaşlarımızla birlikte stres atıyoruz hafta sonları" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hezil Çayı,Şırnaklı Piknikçilerin Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement