Hizbullah'tan Sert Açıklama: Biz Hazırız, PKK Hazır mı - Son Dakika
Güncel

Hizbullah'tan Sert Açıklama: Biz Hazırız, PKK Hazır mı

Diyarbakır'da önceki gece yaşanan kanlı çatışmanın taraflarından Hizbullahın önemli isimlerinden biri, PKK'ya yönelik çok sert göndermelerde bulundu.

09.10.2014 11:48  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da önceki gece yaşanan kanlı çatışmanın taraflarından biri olan Hür Dava Partisi'nin (HÜDAPAR) temelinde Hizbullah örgütlenmesi yatıyor.

1 HAFTA ÖNCEKİ AÇIKLAMA FİTİLİ ATEŞLEME

Rojava olarak adlandırılan Suriye'nin Kürdistan Bölgesi'nin üç kantonundan biri olan Kobane'nin çevre mahallelerine IŞİD'in girmeyi başarmasıyla birlikte Türkiye'de başlayan protesto gösterileri, PKK ile Hizbullah'ın 90'lı yıllara dayanan kan davasını yeniden diriltti. PKK ile Hizbullah arasındaki "Kobane- IŞİD" geriliminin altında ise yaklaşık bir hafta önce Hizbullah lideri Edip Gümüş'ün IŞİD'e atıfla yaptığı "Müslüman olduğunu dile getirenler, düşmanımız olamaz" mesajı var.

"BİZ HAZIRIZ, PKK HAZIR MI?"

Hürriyet'e son 48 saatte yaşananları değerlendiren ve adının açıklanmasını istemeyen Hizbullah'ın Diyarbakır'daki önemli isimlerinden E'nin, "Kanlı bir çatışma döneminin eşiğindeyiz. Eğer 1991'de başlayan ve 1996'ya kadar süren dönemi bitiren 'çatışmazlık' benzeri bir yol bulunmazsa kan akmaya devam eder. Ki biz hazırız. PKK hazır mı, kendileri düşünsün" sözleri dikkat çekiyor.

"90'LI YILLARDA BÖYLE BİR ORTAM GÖRMEDİK"

"Hizbullah ile aralarına mesafe koyuyor" görünse de "Hizbullah'ın Partisi" olarak kabul edilen Hüdapar'ın önemli isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens ise şu değerlendirmeyi yapıyor: "6-7 Eylül olaylarına rahmet okutur yaşadıklarımız. Bizi, IŞİD ile ilişkili göstermeye çalışan bir argüman kullanarak, mütedeyyin insanlara yönelik bir katliam girişimi başlatmaya çalışıyorlar. 90'lı yıllarda bile böyle bir ortam görmedik, Gelinen noktada bizim yaptığımız kendimizi korumaktan başka bir şey değildir. Mardin Dargeçit'te olduğu iddia edilen olay ise kesinlikle yalandır" diye konuşuyor.

"HİZBULLAH IŞİD'İ DÜŞMAN GÖRMÜYOR"

PKK kaynakları ise "Hizbullah" adında bir örgütün varlığını "kesinlikle" kabul etmiyor. PKK, Hizbullah'ı "1990'lı yıllardan bu yana silahını Kürt Siyasi Hareketi'ne yöneltmiş bir Hizbulkontra örgütlenmesi" olarak nitelendiriyor. Hizbullah'ın IŞİD'e karşı adı konulmamış bir desteği olduğunu, Hizbullah'a yakın isimlerin IŞID ile birlikte savaştıklarını, IŞİD'e lojistik destek verdiklerini iddia ediyor.

PKK çevresi, örgütün cezaevinden tahliyesi sonrası yurtdışına kaçmayı başaran lideri Edip Gümüş'ün geçtiğimiz hafta yayınlanan Kurban Bayramı mesajını hatırlatıyor. Gümüş'ün, "Müslüman olarak bilinen ve Müslüman olduklarını dile getiren hiçbir oluşum bizim düşmanımız olamaz. Ancak hiçbir oluşumun; İslam'a, Müslümanlara ve insanlığa karşı yaptıkları yanlışlıklarını tasvip etmeyiz. Bununla beraber varsa, yanlışlıklarını, İslam dairesi içinde kendimize has bir üslupla söyleriz" sözlerine dikkat çeken PKK çevresi, "IŞİD'i düşman olarak görmeyen Hİzbulkontra'nın bölgedeki varlığına izin verilmeyecek" değerlendirmesi yapıyor.

Hizbullah\'tan Sert Açıklama: Biz Hazırız, PKK Hazır mı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hizbullah'tan Sert Açıklama: Biz Hazırız, PKK Hazır mı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • HAKAN GÜNAY: PKK VE PYD NİN SONU OLACAK ELLERİNE SAĞLIK DERİZ:-))) 115 22 Yanıtla
  • isimsiz: :D pkk ve hizbullahcılar hiç bir şey yapamaz boş bunlar :D ışid bunları takmıyor bile :D 42 17 Yanıtla
  • AKİF: DİNSİZ PKKLILAR ÇOK AZDI, BUNLARA İYİ BİR DERS ŞART OLDU 39 17 Yanıtla
  • vatan: Hizbullaha tam destek aponunitlerine ölüm kayrolsun aponun itleri pkk, pyd, pejak ve barzani 44 10 Yanıtla
  • davut: Allah yardımcıları olsun. . . kazısınlar şu pkk'yı!!! 37 13 Yanıtla
  • kadir çakar: ey bunları yazanlar zaten ayakta oyuduğunuz için bunlar yaşanıyor sizce bu olaylar türk kürtle alakası var mi siz böyle atış maya başlayın birbirnizle söyle kavga ettin bak amerika israil ingiliz ve rumlar bize neler yapır adamların isteği her şey istetiği gibi yürüyor bazıları kürtlerin içine girmiş bazılarıda türklerin içine girmiş bak sizleri nasıl oyuna gdirdi ben türküm kürtler yada doğuda olaylar oluyor diyenler bakın yarın öbür gün sıra kimlere gelir ya uyanın yabancı köpeklrin derdi 2023 göstermemek vallah türkiye halkı elle vermese bu siyasette bulunana dört partiyi yıkmasa namusa elden gider komşularımızdan farkımız kalmaz ben sadece bir halk olarak oyuan türkiye türk kürtle kürt türkle var amerike oyunlarına gelmeyelim türkiyede yaşan kim varsa oyanın siyaset yıktı bizi hep bizi ayırdılar sen kürtsün sen türksün dedi bizi oyutdu ve son tarbeyi vurup yıkacaklar oyanında şu siyaseti beraver yıkalım kardeşliğimizi kuruyalım 42 7 Yanıtla
  • mehmetoglu: HDP Lİ ÇETELER HÜDA PARLI GENÇLERİ BENZİN DÖKEREK YAKTI NEDEN KİMSE BU BARBAR HDP / PKK LILARA SES ÇIKARMIYOR 37 11 Yanıtla
  • Hasan Kahraman: kürt türk demeden dükkanı yakan, yağmalayan, bindiğimiz otbüsü yakan. para çektiğimiz bankamatikleri çalışamamz duruma getiren. araçlarımızı yakanların işid tererüstünden ne farkı var. bu tererüstlere karşı artık bende hizbullahcıyım. Allah yolunuzu açık bu PKK terörüstlerini kahretsin 42 4 Yanıtla
  • yusuf miroğlu: bunlara bir meydan göstersinler kozlarını orada paylaşsınlar. vatandaşın canına malına zarar gelmez hiç olmassa. 41 3 Yanıtla
  • SOPA: Her zaman soylemisimdir, PKK in aladigi dilden konusmak lazim, SOPAAAAAAAAAAAAAA 32 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement