HÜDA-PAR Başkanı: Sokağa Kendimizi Savunmak İçin Çıktık - Son Dakika
Güncel

HÜDA-PAR Başkanı: Sokağa Kendimizi Savunmak İçin Çıktık

HÜDA-PAR Başkanı: Sokağa Kendimizi Savunmak İçin Çıktık

Diyarbakır'daki Kobani olaylarında çok sayıda mensubunu kaybeden HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

10.10.2014 20:28  Güncelleme: 10:12

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CNN TÜRK'te 360 Derece programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Diyarbakır'daki Kobani olaylarında sokak savaşının diğer kanadı olan HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; Kobani olayları, Çözüm süreci, HÜDA-PAR ve PKK ilişkisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Bizim tabanımızdaki insanlar bu olayların içinde vardı. Bizim tabanımız evlerinde iş yerlerinde otururken saldıra uğradılar. Dolasıyla olayların içerisinde bu şekilde varlar. Sokakta yoklar. Bize hep IŞİD'İn, El nusra'nın uzantısı yaftalarını yapştırdılar. Ama bizim onlarla işimiz yok." ifadelerini kullandı.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Şirin Payzın'ın sorularına şu cevapları verdi:

*Neden sokaktaydınız?

Biz orada yaşıyoruz. Biz hiç bir yeri yakmadık, yıkmadık. Basında şöyle bir yaklaşım var. Hüdapar ile BDP tabanı arasında bir çatışyma var gibi gösteriyorlar.

Aslında olaylar çok farklı. Bize ylapılan saldırıların bilançosu yaklaşık 100.

Sokakta iki partınin tabanı karşı karşıya gelmiş gibi bir algı var, bu yanlış.

*Sizin tabanınız sokakta yok muydu?

Bizim tabanımızdaki insanlar bu olayların içinde vardı. Bizim tabanımız evlerinde iş yerlerinde otururken saldıra uğradılar. Dolasıyla olayların içerisinde bu şekilde varlar. Sokakta yoklar.

*Polisle işbirliğiniz var mı?

Polisle işbirliği yaptımğımız doğru değil. HDP kendi tabanlarını sokağa çağırdıklarında biz bize saldırı yapılma ihtimalini değerlendirdik. Bu güçlü bir olasılıktı. Bize hep IŞİD'İn, El nusra'nın uzantısı yaftalarını yapştırdılar.

*Hüda Par'ı hedeflerine koyduklarını nereden çıkardınız?

Bize hep El nusra'ya adam gönderiyorlar diyorlar. böyle bir şey olmadığını kendileri de çok iyi biliyorlar. IŞİD ile El Nusra ile ilişkimiz olamaz. Bu gösterilerde polis olayları yatıştırmaya yetmedi, bize yapılan saldırılar polisin yanında gerçekleşti.

*Sizleri karşı karşı ya mı getirmek istiyorlar?

Birelir bunu yapıyor olabilir. Fakat HDP'lilerin söyledikleri keşke doğru olsaydı. Demirtaş dün konuştu, şiddet dursun dedi. Ama ondan sonra Bingöl'de bir parti üyemiz saldırıya uğradı. Demirtaş bugün de bu olaylara provokasyon demiş. Bu provokasyon varsa bunu yapan da PKK'dır.

*Çözüm sürecine bakışınız?

Süreç başladığından bu yana biz çözüm sürecini önemsediğimiz söyledik. Değerli bir yaklaşımdır, kan akmasın artık dedi. Fakat süreci bazı itirazlarımız da yok değil.

*PKK-Hizbullah çatışması mı bu?

Şu ana kadar Hizbullah meydanda yok, bundan sonra da meydana çıkar mı bilemem. Biz ayrı bir legal siyasal partiyiz. Ben Hüda Par'ı temsil ederim. Hizbullah adına söz söyleme yetkim de yok. Onların ne yapacağını da bilemem. Şu ana kadar olan şudur, HDP'liler bizim arkadaşlarımıza saldırmıştır. Bir çok insana saldırmışlardır. Hatta sadece bize değil, yanındaki arkadaşın kılık kıyafetinden dolayı da saldırmışlardır.

*Kobani meselesi

Kobani'den kaçan insanlara ilk önce biz yardıma koştuk. Biz bu yardımların reklamını yapmıyoruz. IŞİD ile PYD arasında alan kapma savaşı var, bu savaş bizim savaşımız değil. Herhangi birinin safında yer almamız da mümkün değil.

*Sizin yöneticilerinizin IŞİD'e destek verdiği söyleniyor?

Partimizin yetkili organlarından hiç kimsenin böyle bir demeci açıklaması olamaz, olmamıştır. silahlanıp IŞİD'e karşı savaşmamızı istiyorlarsa biz bunu yapmayız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HÜDA-PAR Başkanı: Sokağa Kendimizi Savunmak İçin Çıktık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • MERİVAN: ADAM AÇIKTAN SOKAĞA ÇIKTIK DİYOR. . BU NE DEMEK BİZDE SİLAH VAR, BİZ BİR ÖRGÜTÜZ, SOKAKTA BU SİLAHLARI KULLANDIK DEMEK. . HEPSİ SUÇ. . ZATEN HİZBULLAHI DEVLET PKK YA KARŞI KORUYOR. . 71 57 Yanıtla
  • niyazi şen: Allahina kurban başkan yolunuz bahtiniz açık olsun allah utandirmasin 98 0 Yanıtla
  • takarofçular: SİZİN ÇİZGİNİZ FELSEFENİZ İNANCINIZ BENİ CENNETE GÖTÜRSE DAHİ BEN O CENNETİ İSTEMİYORUM. İNSANI ARKADAN ÖLDÜRMEK KALLEŞLİKTİR . HİZBUL ŞEYTANLAR 15 55 Yanıtla
  • diyar: pkk ya ölüm 42 6 Yanıtla
  • nazlı: sokağa savunmak için mi çıkılır ayıp yav resmen islamın adını kirletiyorsunuz yazık size islam altından ne menfaatleriniz var bunu herkes biliyor ben bir türk olarak kürt kardeşlerime ve islamı hoşgörü içinde yaşayan kişileri severim sizin gibi çıkıpda akp den emir alan bir köle değilim Allah Sizleri İslah Etsin sizin yüzünüzden ölenlerin hesabı bu tarafta olmasa da ahirette elbet video şeklinde verilecektir i, çiniz rahat oılsun 0 41 Yanıtla
  • gamze tan: polisle beraber olup keleşlerle yolkontrolü yapan kimdi. . neyin kafasını yaşıyorsunuz. . kürtler için birşey ifade etmiyorsunuz. . korucular neise sizde osunuz. . araç yakan parti derneğini yakan kimdi. . hem siz kimsinizki pkk sizinle savaşsın. . sizden olmayanlara pkk damgası vura vura pkk büy6üttünüz 1 38 Yanıtla
  • gamze tan: mazlum bir halkın köylerine yurtlarına giriliyor. . bu savaş bizim savaşımız değil diyorsunuz. siz kuranı kerimi okumuyormusunuz. . 2-el bakara85. Bu misakı kabul eden sizler, (verdiğiniz sözün tersine) birbirinizi öldürüyor, aranızdan bir zümreyi yurtlarından çıkarıyor, kötülük ve düşmanlıkta onlara karşı birleşiyorsunuz. Onları yurtlarından çıkarmak size haram olduğu halde (hem çıkarıyor hem de) size esirler olarak geldiklerinde fidye verip onları kurtarıyorsunuz. Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir. 1 33 Yanıtla
  • türkünsesi: diyar bakırın /70 kafirdir zaten 30 müslüman /70 lik bir ırkın ortasında müslümanlar çığlık atıyor 0 32 Yanıtla
  • ERGANİLİ21: BAZDI MALE LAW PİSE PİS işidden ne farkınız var bu topraklar size mezar olacak 1 22 Yanıtla
  • elazığ: bu adamın suratı nurlu pkklı zındıklar gibi lanetlenmiş bedbah değil 14 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement