Hulusi Akar Darbe Girişimini 17.00'de Öğrenmiş Ama Karargahı Terk Etmemiş - Son Dakika
Güncel

Hulusi Akar Darbe Girişimini 17.00'de Öğrenmiş Ama Karargahı Terk Etmemiş

Demokrasi tarihine kara leke olarak geçen 15 Temmuz gecesini yazan Abdülkadir Selvi, Orgeneral Hulusi Akar'ın darbe olacağını saat 17.00 civarında öğrendiğini yazdı.

17.07.2016 10:08  Güncelleme: 10:31

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi darbe gecesinde yaşananlar kaleme aldı. Selvi'nin yazdıkları içerisinde çok önemli bir detay vardı. 15 Temmuz darbesi sırasında askerleri tarafından rehin alınan Orgeneral Hulusi Akar'ın darbe haberini almasına rağmen karargahı bırakmadığı ortaya çıktı.

17.00'DE HABER ALDI, KARARGAH'I BIRAKMADI

Genelkurmay Başkanı Akar, Türkiye için bir kırılma noktası olan darbe girişiminden 15 Temmuz günü, akşam üzeri girişimden haberdar olmuş, ancak Genelkurmay karargâhını terk etmemiş.

İşte Selvi'nin yazısındaki o bölüm:

Hulusi Paşa'nın Genelkurmay Karargâhı'nda çalışırken saat 17.00 civarında darbe girişiminden haberdar olduğu söyleniyor. Paşa başka bir karargâha geçmeye ve darbeyi önlemek için önlem almaya çalıştı mı orasını bilmem ama karargâhında görev yapan subaylar tarafından tutuklandı.


AKINCILAR ÜSSÜ'NE OPERASYON

Akar'ı, gece yarısına kadar karargâhta tutan darbeciler, 03.05'te Akıncılar Üssü'ne nakletmişler. Genelkurmay Başkanı, Özel Kuvvetler'in düzenlediği bir operasyonla kurtarıldı. Ancak darbeciler Kara Kuvvetleri Komutanı ile Genelkurmay 2. Başkanı'nı tutmaya devam ettiler. Nerede? Akıncılar Üssü'nde. Akıncılar Üssü'ndeki 141. Filo Komutanı Yarbay Hakan Karakuş, Akın Öztürk'ün damadıydı.

AKIN ÖZTÜRK'Ü VURDULAR

Gün aydınlandı. Karanlık darbe girişiminin liderinin eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk olduğu ortaya çıktı. Darbenin başarısız olduğunun ortaya çıkması üzerine Akın Öztürk, kaçmak amacıyla helikoptere binmeye çalışırken vurularak yaralandı. Ardından da tutuklandı.


ÇANKAYA'DAKİ KRİZ MASASINA GİTTİ

Ankara'nın 35 km kuzey batısında, Kazan ilçesi yakınlarındaki Akıncı'da bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenleyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı kurtarmış, Orgeneral Akar Çankaya'da kriz masasındaki görevi başına dönmuştü. Karargahtaki FETÖ'ye mensup askerler etkisiz hale getirilmişti.

VEKALETEN DÜNDAR ATANMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, olayın ardından Akar'ın yerine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın vekaleten Genelkurmay Başkanlığı olarak atandığını açıklamıştı.

Hulusi Akar Darbe Girişimini 17.00\'de Öğrenmiş Ama Karargahı Terk Etmemiş

Son Dakika Güncel Hulusi Akar Darbe Girişimini 17.00'de Öğrenmiş Ama Karargahı Terk Etmemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Ahmet yalcin: Lan oglum bunlar hep rte bir oyunu inanmayin olan gariban askere olyuyor. Ben 84 63 Yanıtla
    Turk: Gariban asker halka silah sikar miiiii 1 0
  • ALİ: TÜRKİYEDE İDAMI GERİ İSTİYORUZ.BUNUNLADA APO İTİNİDE ASARIZ İYİ OLUR,BU GÜÇLÜ MİLLET DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI,HER TÜRK ASKER DOĞAR,VATANDAŞINA SİLAH SIKMAZ,HAİN OLMAYAN ASKERİNEDE VURMAZ,BAZI SERVİSLER ASKERİN BOĞAZINI KESTİLER HEPSİ YALAN,ŞU AN İHTİLALİN DİĞER YANDAŞLARI BUNU SERVİS EDİYOR,ALEVİ MAHALLERİNE SALDIRIYOR,İHTİLALİN İKİNCİ AYAĞI BU ARKADAŞLAR KANMAYIN HEPİMİZ BU VATANIN EVLATLARIYIZ. 35 46 Yanıtla
  • Senarist recep: Ben bu kadar iğrenç bir tiyatro görmedim.... Hangi çağda yaşıyorsunuz.Görmedim,bilmedim,işitmedim. Güneydoğuda pkk şehirleri köstebek yuvasına çevirirken görmeyenler bugün kendi kendilerine darbe yaptırıp sonnra bu bir darbe girişimi deyip kendilerin puan kazandırmanın peşindeler. 27 39 Yanıtla
    Analiz: Senin gibi Halkın ve demokrasinin verdiği savaşı kıskanan klavyecileri sallandirmak gerekiyor. 7 1
  • SER: Bunuda alın.Ònceden haber verse belki bu kadar can kaybı şehit verilmezdi.Bence başarılı olunsaydı bu da kendine bir bakanlık alacaktı 17 40 Yanıtla
  • Büyük baba: Hulisi paşa Suudi kralını karşılamaya kaldığı otele gider bide AKP lilerin nikah şahidi olur 39 10 Yanıtla
  • ...: 17:00 de haber aliniyor saat 22:00 ye kadar jetler kalmadan hic mudahale edilemiyor mu? 36 0 Yanıtla
    bozkurt: 17 de haberi oluo ve tutklanio haberi neerenle okuon 0 0 Danimarka: Bozkurt haberin içindesin ama okumadan yorum yapıyorsun 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement