Hulusi Akar'ın Eşi İlk Kez Konuştu: Unutmak İstiyorum - Son Dakika
Güncel

Hulusi Akar'ın Eşi İlk Kez Konuştu: Unutmak İstiyorum

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

03.10.2016 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan'a anlattı. Akar, 'o geceyi unutmak istiyorum' dedi.

İşte Çevikcan'ın o yazısı:

5 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı muhtemelen hiçbirini göremeyeceğimiz tüm siyasetçiler önceki gün yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Meclis'teydi.

Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının damga vurduğu açılış töreninde elbette tüm konuşmaların ve sohbetlerin odak noktasında 15 Temmuz vardı.

Zaten bombalanan Meclis'in yıkıntıları arasından geçerek gidilen Genel Kurul ve tören salonu söz konusuyken aksi olması da beklenemezdi.

Yasama yılı açılışlarının en ilgi çekici yönü elbette TBMM Başkanı'nın verdiği resepsiyon.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP'lilerin gelmediği resepsiyonda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kısa bir tur attıktan sonra salondan ayrıldı.

KIRMIZI BEYAZ SOHBET

"Basın ihmale gelmez" sözleriyle gazetecilerin yanına gelen Başbakan Binali Yıldırım'a, beyaz gömleği ile kırmızı kravatını anımsatarak, "kırmızı beyazsınız" dediğimde, "Kırmızı-Beyaz başka renk var mı?" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da bu diyaloğu gülümseyerek izledi.

Başbakan, daha sonra gazetecilerin Lozan tartışmasından ikinci darbe kalkışması ihtimaline kadar uzanan sorularını ayrıntılı yanıtladı.

Salonda tüm dikkatler ise önceki yılların aksine diyaloğa oldukça açık, salonun merkezindeki bir masada konumlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarındaydı.

Akar, gazetecilerin sorularına uzun ve ayrıntılı yanıtlar verdi.

İkinci darbe ihtimali sorulduğunda, "İhtimal vermiyorum, böyle bir potansiyel yok" yanıtını vermesi önemliydi.

ŞULE AKAR'DAN İLK YORUM

Gazetecilerin ilk kez 15 Temmuz'u sorabildikleri Akar'ın eşi Şule Akar'ın, "O geceyi unutmak istiyorum" yanıtını vermesi de öyle.

Şule Akar'ın "Resmen şok. Duygularınızı kaybediyorsunuz, düşünemiyorsunuz, ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Hep 'Bir terör saldırısı var, onun için bizim uçaklarımız onun yerini tespit etmeye çalışıyor' öyle düşündüm" sözlerini de gazeteciler dikkatle not etti.

Sohbet olanağı bulduğumuz komutanlar, o geceye dair yazılmaması kaydıyla önemli bilgiler verdi.

15 Temmuz gecesi darbecilerin rehin aldığı isimlerden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da yanındaki korumasını göstererek, "Bu çocuk kahramandır. Darbeciler beni derdest edip başıma bastıkları sırada beni kurtarmak için hücum edip bacaklarından vurulan çocuk budur" dedi.

Çolak'ın, MİT'ten gelen istihbarat üzerine Akar'ın talimatıyla Kara Havacılık Okulu'na giderek teftiş yaptığı ancak sakıncalı bir durum görmeyerek ayrıldığı kamuoyuna yansımıştı.

Çolak, o gece neden Orgeneral Akar'a bilgi veremediğini de anlattı.

Okuldan ayrıldıktan sonra aradığı Akar'ın telefonuna çıkan darbeci başyaveri Levent Türkkan'ın sürekli "Komutanım müsait değil" dediğini, Kurmay Başkanı'na "İçimde bir sıkıntı var, tekrar kontrol edeceğim" diyerek Kara Havacılık Okulu'na yöneldiği sırada başyaverin arayarak "Komutan sizi bekliyor" dediği için Genelkurmay'a gittiğini ve burada derdest edildiğini aktardı.

BİTME NOKTASI

Akar başta olmak üzere tüm komutanlar gece boyu "geçmiş olsun" dileklerini kabul etti, fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı.

Her ne kadar soruları yanıtsız bırakmasalar da 15 Temmuz'dan bahsederken hala üzgün ve gergin oldukları hemen görülebiliyordu.

Ancak konu PKK ile mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı'na geldiğinde komutanların ruh hallerinin hemen değiştiği anlaşılabiliyordu.

Neredeyse tüm komutanlar terörle mücadelede inisiyatifin bütünüyle devlette olduğunu söyledi.

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, terör örgütü için, "Bu kış tahkimatlarını yapamadılar. Bitirme noktasına yaklaştık. Ama daha işimiz var. Özellikle Kaletepe bölgesinde kümeleşme vardı, bunu dağıttık. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanımızın dik duruşları çok etkili oldu" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın sözleri de aynı doğrultudaydı:

"Örgütün var olduğu günden bu yana en ağır darbeyi yediği bir dönemdeyiz. İnisiyatif güvenlik güçlerimizde. Özellikle silahlı İHA'lar çok önemli bir görev yapıyor. Bayraktar İHA'ları çok işlevsel. En önemli vurucu güçlerimizden biri İHA'lar."

Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli defalar yaptığı "Ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti ve diğer yapılar asla muhatap alınmayacaktır, o iş bitmiştir" açıklamalarının da terörle mücadelenin başarıya ulaşmasında etkili olduğunu belirtirken, "Bu kararlı tutum topyekün devam ediyor" yorumunu yaptı.

Komutanların 15 Temmuz ve terörle mücadeleden bahsederken belki ruh halleri değişiyordu ancak her iki konuda da kararlılıkları tamdı.

Hulusi Akar\'ın Eşi İlk Kez Konuştu: Unutmak İstiyorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hulusi Akar'ın Eşi İlk Kez Konuştu: Unutmak İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement