İç Güvenlik Paketi" TBMM İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" TBMM İçişleri Komisyonu'nda

Tasarının görüşmeleri, 3 madde kabul edildikten sonra, TBMM Genel Kurulu'ndaki dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmeleri için yarına ertelendi.

20.01.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu, "İç güvenlik paketi" tasarısının görüşmelerini, 3 maddeyi kabul ettikten sonra, TBMM Genel Kurulu'ndaki dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmeleri için yarına erteledi.

Komisyon, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy başkanlığında toplandı.

Komisyon, bugünkü görüşmelerde, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 3 maddesini kabul etti ve TBMM Genel Kurulu'ndaki dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmeleri için toplantıyı yarına erteledi.

CHP ve MHP milletvekilleri, Genel Kurul'da Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmelerinin yapıldığını belirterek, toplantıya ara verilmesini istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Genel Kurul'da dört eski bakanla ilgili görüşmeler yapılırken tasarıyı görüşmenin uygun olmayacağını belirterek, görüşmelere yarın devam edilmesini talep etti.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler varken komisyonun burada çalışması, Genel Kurul çalışmasını baltalama amacı taşıyor. Bizim irademizi engellemek için bu çalışma yapılıyor. Geçen perşembe günü komisyon toplantısı bugüne bırakılırken, Genel Kurul'da oylamanın bugün yapılacağı belli değildi ama şimdi görüşülüyor, görüşmeleri erteleyelim" dedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, "Bugün Cumhuriyet tarihinin belki de bugüne kadar görmediği iddia edilen yolsuzluk olayıyla ilgili görüşme yapılacak Genel Kurul'da. Bu iddiaların incelenmesi gerekiyor. Hepimizin aklı orada olacak, komisyon çalışması da sağlıklı olmayacak. Bu nedenle görüşmelere ara verelim" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de Genel Kurul'un çok önemli bir gündemle toplandığını belirterek, bu toplantının ertelenmesini istedi.

Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy, toplantı gündemini hazırlarken, Genel Kurul'da böyle bir görüşme olacağının belli olmadığını ifade etti ve 3 maddenin kabul edilmesinin ardından, toplantıya yarın devam edileceğini açıkladı.

Bugün kabul edilen maddelere göre, il ve ilçe jandarma komutanlarıyla karakol komutanlarının izinleri, ilgili komutanlıkların planlaması da dikkate alınarak mahalli mülki idare amirlerinin onayıyla verilecek.

İçişleri Bakanı, bu düzenlemedeki yetkilerinden bir kısmını, gerektiğinde sınırlarını yazılı olarak açıkça belirtmek şartıyla ilgisine göre Jandarma Genel Komutanı'na veya valililere devredebilecek.

Amiraller haricinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahında  görevli başkanlar ve bölge komutanlarının atanmaları İçişleri Bakanı tarafından yapılacak. Diğer subayların ve astsubayların, devlet memurlarının, uzman erbaşların ve sözleşmeli erbaş ve erlerin atanmalarıyla erbaş ve erlerin dağıtımları Sahil Güvenlik Komutanı'nca yapılacak. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' TBMM İçişleri Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement