İçişleri Bakanı Ala, Erzurum'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Ala, Erzurum'da Ziyaretlerde Bulundu

İçişleri Bakanı Ala, Erzurum\'da Ziyaretlerde Bulundu

İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'un ilçelerinde iki günlük bir programla vatandaşlarla bir araya geldi.

17.02.2014 09:49  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'un ilçelerinde iki günlük bir programla vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum havalimanına gelişinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, bürokratlar ve siyasiler tarafından karşılanan Bakan Ala programın ilk durakları olan Tortum, Narman ve kendi ilçesi olan Oltu'ya gitti. İlçelerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Bakan Ala İlçe Belediye Başkanlıklarını ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinde de bulunan Bakan Ala Narman'da ve Oltu'da toplanan kalabalığa hitap etti. Bakan Ala, Narman'da halka hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye bir eşiğe geldi. Bakın ekonomisiyle, siyasetiyle, idari sistemiyle, yapısıyla bir değişim, dönüşüm içerisinde. Bu değişimi, dönüşümü devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde 90'lı yıllar, Allah muhafaza geri dönmek olur ki o zaman Türkiye ne kadar ağır bedeller ödedi, bunu gördük. Biz şimdi gerek bu terör meselesinde aldığımız inisiyatifle inşallah bundan hep birlikte kurtularak, ocaklara ateş düşmeyecek, bunun çalışması içerisindeyiz. Ekonomimizi böyle 10 bin 500 dolarlardan 25 bin dolarlara çıkarma arzusundayız. İşte hedef koyduk, 2023 hedefi. Oralara çıkarmak arzusundayız. Biz büyük projeleri, dünya çapında projeleri yürürlüğe koyduk. Daha önce gerçekten hayalini edemediğimiz projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Dünyanın gıpta ettiği bir gelişmeyi sağlıyoruz. Hiç kimsenin hayatında hiçbir şey geri gitsin istemiyoruz. Allah'a şükür her okulda Kur'an-ı Kerim öğretilebiliyor, insanlar isterse ders alabiliyorlar. Bütün kamuda bile artık başörtülüsüyle başı açık kardeşçe bir arada, artık o problemler çözüldü. Türkiye'nin önündeki bariyerler, engeller bir bir ve hızlı bir şekilde kaldırılıyor. Bu sizlerin desteğiyle kaldırılıyor" diye konuştu.

Akşam baba ocağında kalan Bakan Ala programının ikinci gününde ise Hınıs ve Karayazı ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Sabah Oltu'dan karayoluyla Hınıs'a gelen Bakan Ala ve beraberindekiler önce Hınıs Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Ala daha sonra Karayazı ilçesine geçti. Burada da kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Bakan Ala, vatandaşlardan destek istedi.

2023 vizyonunu ile Endonezya'dan Fas'a kadar mazlumların yanında olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan selam getirdiğini belirten Ala, "Daha önce desteklediğimiz eski Sağlık Bakanımız burada, Belediye Başkan adaylarımız burada. Seçimden sonra kim belediye başkanımız olursa ona siz hizmetin hesabını soracaksınız. Şimdi ben diyorum ki Türkiye'de sizin verdiğiniz, kullandığınız her bir oyun tarif edilemez katkısı, desteği ve kıymeti var. Çünkü o oylarla işbaşına gelen istikrarlı bir hükümet, Türkiye'yi dünya nezdinde hak ettiği yere getirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bakan Ala'ya belediye ziyaretinde tiftikten yapılmış, atkı, eldiven ve bere ile ters lalenin fotoğrafının yer aldığı tablo hediye etti. Karayazı ziyaretinin ardından Erzurum'a gelen Bakan Ala Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Müceldili konağından bir araya geldi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Ala, Erzurum'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement