İçten AK Parti Kayapınar İlçe Kongresi'nde Konuştu - Son Dakika
Yerel

İçten AK Parti Kayapınar İlçe Kongresi'nde Konuştu

İçten AK Parti Kayapınar İlçe Kongresi\'nde Konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayapınar İlçe Kongresi’nde konuşan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partilerinin ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduklarını söyledi.

17.11.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayapınar İlçe Kongresi'nde konuşan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partilerinin ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Kayapınar İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan İçten, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. AK Parti'nin davasının önemine dikkat çeken İçten, Mısır, Filistin ve İslam topraklarında da bu davanın yürütüldüğünü kaydetti. İçten, "Hepimiz birlikte hak davasını yürütüyoruz. Bu davada önümüzü kesenler ve tıkatmak isteyenler oldu. Tüm bunlara rağmen biz kararlı güçlü bir şekilde birlikte adımlar attık. Bu dava öyle bir davadır ki, Filistinli çocuklar bombalandığında, cesetlerini tutup, göğe kaldıran babaların dua ettikleri ve bir kurtarıcı aradıkları bir davadır. Bu dava, Filistin Selahattin-i Eyübi tarafından fetih edildiğinde oradaki yavrular, Hristiyanlar adalet istediğinde Sehahattin-i Eyübi o adaleti getirdiğinde işte biz o davanın içerisindeydik. Bu dava öyle bir dava ki, 639 yılında Diyarbakır'ın Halid Bin Velid'in orduları tarafından fethedildiğinde, Hz. Süleyman ve sahabeler bu kenti İslam safhasına kattıklarında, bu şehirde yaşayanlar adaletle kucaklaştığında biz o davanın içerisindeydik. Bu kutlu davada sizler ve bizler güçlü bir şekilde yola çıkarken bizi engelleyen deccallar oldu. Biz deccallara rağmen özgürlük mücadelesini Demirci Kava'nın demiri işlediği gibi bu topraklarda bütün insanlar işleyerek, dünyada bu mücadelede birlikte devam edeceğiz. Biz bu ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatıyız. Aynı şekilde kardeşliğin, sevginin teminatıyız. Kürtleri temsil ettiğini iddia eden HDP, bu ülkenin batısına hitap edemiyor. Batıyı gözden çıkarmış. HPD, bu ülkeyi sadece 17 ilden ibaret olarak görebilir ama biz AK Parti'li Kürtler 81 ili vatan toprağı olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, dindar, inançlı, muhafazakar, demokrat bir nesil yetiştirmek için hak mücadelesi veren neferleriz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçten AK Parti Kayapınar İlçe Kongresi'nde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement