Ifa Berlin 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı" - Son Dakika
Güncel

Ifa Berlin 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı"

Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, özellikle Avrupa piyasasındaki gelişmelerden çok memnun olduklarını belirterek, Almanya piyasasında televizyonda pazar payı açısından üçüncü olduklarını söyledi.

04.09.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, özellikle Avrupa piyasasındaki gelişmelerden çok memnun olduklarını belirterek, Almanya piyasasında televizyonda pazar payı açısından üçüncü olduklarını söyledi.

Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2015, kapılarını açtı. Rekor sayıda bin 645 firmanın katıldığı fuarda, Arçelik de Beko ve Grundig firmalarıyla yerini aldı.

Fuar kapsamında düzenlenen basın toplantısında şirketin ürün ve modelleri ile ilgili bilgi veren Bulgurlu, yeni Beko serisinde yalın tasarımın yanı sıra kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak üstün teknolojik özellikler sunduklarını söyledi.

Tüketici trendlerini yakından takip ettiklerini ve Ar-Ge ve tasarım çalışmalarıyla farklı pazarlardaki farklı tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmet ürettiklerini belirten Bulgurlu, "Bu yıl Türkiye'de ve global pazarlarda tüm beyaz eşyamızı kapsayan ve sadece tasarımıyla değil, üstün teknolojik özellikleriyle de öne çıkan yeni serimizi devreye alıyoruz" dedi.

Dünyada sürekli artan şehirleşme oranı ve küçülen yaşam alanları ile yeni nesil ürünlere odaklandıklarını anlatan Bulgurlu, şöyle devam etti:

"Geleneksel ürünlerin ötesinde birden çok işlev sunan, modern şehrin hızlı hayatına uygun, kompakt ve sessiz ürünler tasarlıyoruz. Avrupa'nın ilk otomatik dozaj sistemli bulaşık makinesi, sebze ve meyveleri 30 güne kadar taze saklayan ve buz yapma süresini yarı yarıya düşürerek 40 dakikaya indiren buzdolapları, lekeye özel yıkama programları sunan çamaşır makineleri bu alandaki çalışmalarımızın en çarpıcı örneklerini oluşturuyor."

Bulgurlu, enerji verimliliğinde de öncü bir şirket olarak, dünyada rekortmen ürünler geliştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"A++ enerji performansına ve sadece 5,5 litre su tüketimine sahip dünyanın en az su tüketen bulaşık makinesi, kategorisinde en az enerji tüketimine sahip A+++ sınıfından yüzde 30 daha az enerji tüketen 70 santimetre genişliğindeki no-frost kombi tipi buzdolabımız, A++ enerji sınıfındaki ankastre fırınımız, sınıfının en az elektrik harcayan ürünü olan A+++ sınıfından yüzde 70 daha az enerji tüketen 9 kilogram kapasiteli çamaşır makinemiz sınıfında lider enerji verimliliği seviyesine sahip ürünlerimizin en güzel örnekleri."

"Yakında Android televizyonumuz çıkacak"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bulgurlu, Suriye, Irak ve Libya gibi pazarların kendileri için birinci pazar olduğunu ve Türkiye'nin sınırındaki gelişmelerin bu ülkelere ihracatı etkilediğini söyledi.

Almanya'da pazar payının arttığına ve televizyonda Grundig markasının önemli bir konuma geldiğini belirten Bulgurlu, "Almanya piyasasında televizyonda pazar payı açısından üçüncüyüz. Almanya piyasası da ki biliyorsunuz televizyonda görüntü ve ses kalitesine son derece önem veren bir pazar. ve daralan bir pazarda biz pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz" dedi.

Özellikle Avrupa piyasasındaki gelişmelerden çok memnun olduklarını vurgulayan Bulgurlu, "Türkiye'de de televizyon alanında pazar payımız artıyor. Yakında Android televizyonumuz çıkacak. Orada da markamız için bir farklılık oluşturacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Arda'nın transferi de iyi oldu"

Bulgurlu, ürünlerinin yanı sıra 1 yıldır sponsor oldukları Barselona takımının, markalarının Avrupa'daki bilinirlik oranını artırdığını belirterek, "Dört yıllık bir kontrat bu, ilk yılı tamamlandı. Barselona markası son derece kuvvetli bir marka. Beko da uğurlu geldi, hem kral kupası hem lig hem de Avrupa kupasını kazandılar. Arda'nın transferi de iyi oldu" ifadelerini kullandı.

"Barselona ile sponsorluk anlaşması, çok önemli katkı yaptı"

Arçelik AŞ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük ise sponsorluk anlaşmasıyla İspanya'daki pazar payı sıralamasında ilk yılda yedinci sıradan üçüncü sıraya yükseldiklerini söyledi.

Anlaşmanın hem algı hem de pazar payı olarak çok önemli katkı sağladığını vurgulayan Karabük, "Almanya dahil pek çok Avrupa ülkesinde en hızlı büyüyen marka olduk. Özellikle de iş ortaklarımızdan ve son kullanıcılardan çok iyi geri bildirim alıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, fuarda Beko yeni serisiyle akıllı, esnek çözümler ve kullanım kolaylığı sağlayan enerji verimli ürünlerini, Grundig ise internet bağlantılı akıllı ev aletlerini ve sınıfında en yüksek enerji verimliliğine sahip ürünleri tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Beko standındaki "MegaCity" (Mega Şehir) alanında, hızlı buz yapan buzdolabı, yüksek sıcaklıkta taş fırın lezzetinde pizza pişiren fırını, hızlı kurutma özellikli kurutma makinesi, otomatik sıvı deterjan dozu ayarlama teknolojisine sahip bulaşık makinesi hızlı şehir yaşamı ve mega şehir trendleriyle uyumlu akıllı ürünlere örnekleri oluşturuyor.

Ayrıca Beko, sponsoru olduğu Barselona futbol kulübü ve 2015 EuroBasket spor konseptini de öne çıkararak, Barselona'nın stadyumu Camp Nou atmosferini yansıtan ve 2015 EuroBasket kupasının sergilediği özel bir spor alanı tasarladı. Bu alanda Beko, Barselona kulüp renkleriyle giydirilen teşhir ürünlerini sergiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ifa Berlin 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement