Iğdır ve Posof'ta Bahar Havası - Son Dakika
Güncel

Iğdır ve Posof'ta Bahar Havası

Iğdır ve Posof\'ta Bahar Havası

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Ardahan'ın Posof ilçesi ve Iğdır'da bahardan kalma günler yaşanıyor.

20.01.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Ardahan'ın Posof ilçesi ve Iğdır'da bahardan kalma günler yaşanıyor.

Ağır kış koşullarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesindeki tüme yakın yerleşim birimlerinde kar yağışı ile birlikte Sibirya soğukları etkili olurken Iğdır ve Ardahan'ın Posof İlçesi'nde güneş yüzünü gösterdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle Posof'ta arılar kovanlarından çıktı. Besici Önder Doğru hayvanlarını merada otlattığını belirterek, "Geçen yıllarda Ocak ayında çok fazla kar yağardı. Şimdi bahar havası var. Hayvanlara yem vermiyoruz. Çünkü karınlarını merada doyuruyorlar" dedi.

Güneşli havayı fırsat bilen Köksal Seyhan, gün boyu dışarıda oturduğunu anlatırken şöyle dedi:

" Kars, Ardahan, Erzurum ve Ilgar Dağı karla kaplı. Hava oralarda çok soğuk. Havanın böyle sıcak gitmesinden çok memnunum. Kömürden tasarruf ettik. Gündüzleri soba yakmıyoruz. Arılar bile bu mevsimde kovandan çıktı."

Iğdır'da ise sıcak havayı fırsat bilenler çocuklarını alarak parklara akın etti. Küçük ve büyükbaş hayvanlar meralarda otlarken kahve önlerinde çaylarını yudumlayanlar "Güzel havayı fırsat bilip sokağa çıktık. Ocak ayında ceket ve hırkayla dışarıda durabilmemiz çok güzel" dedi.

Dün gecenin en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle İlçesi'nde 25, Ardahan'da 23, Kars'ta 18, Ağrı'da 16, Erzurum'da 15, Ardahan'ın Posof İlçesi'nde 11, Erzincan'da 8, Iğdır'da 7 derece oldu. Günün en yüksek sıcaklıkları ise Iğdır'da 7.4, Posof'ta 0.3 derece ölçüldü. - Ardahan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır ve Posof'ta Bahar Havası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatandas: bizim zamanımızda 3metre karolurdo at gitmezdi posofa şimdi yollar kapanmıyor allahın işi. . 0 0 Yanıtla

Advertisement