İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları On Ülkede Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları On Ülkede Yapılacak

İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları On Ülkede Yapılacak

Bu yıl 10 ülkede kurban organizasyonu yapacak olan İhlas Vakfı’nda organizasyonları koordine edecek olan ekipler yola çıktı.

01.10.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 10 ülkede kurban organizasyonu yapacak olan İhlas Vakfı'nda organizasyonları koordine edecek olan ekipler yola çıktı. On ülkeye dağılan ekipler buralarda kurban kesimleriyle ilgili gerekli düzenlemeleri yapacaklar. Konuyla ilgili konuşan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay; "Organizasyonlarımız için oluşturduğumuz ekiplerimiz başta Türkiye olmak üzere, Somali, Afganistan, Etiyopya (Habeşistan), Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan'da hayırseverlerin bağışladığı kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktılar" dedi.

Oluşan ekipler hakkında da bilgi veren Okyay, Somali'de Hasan Gümüş, Afganistan'da Mustafa Mahdum ve Abdulhakim Mahdum, Etiyopya'da (Habeşistan) Ali Kara, Yemen'de Osman Gül, Sudan'da Müştak Saygın, Moritanya'da Ali Ören, Kenya'da Hakkı Okur, Azerbaycan'da Mehmet Mutasım, Gürcistan'da Davut Kemaşidze ve Hindistan'da Ahmet Kureyşi ile Suhail Nizami'nin İhlas Vakfı'nın yurtdışı kurban organizasyonlarında görev alacağını ifade etti.

"Bu ülkelerde görev yapacak ekiplerimiz hayırseverlerin bağışladığı kurbanların İslami usullere uygun kesilmesinde hem gözlemci olacaklar hem de hayırseverlerin vekaletlerinin okunmasında görev alacaklar" diyen Okyay, kesimler neticesinde elde edilen etlerin poşetlenerek ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırılmasını da bu ekiplerin organize edeceğini söyledi.

Türkiye'de düzenlenecek kesimlere değinen Okyay, İhlas Vakfı'na bağlı yurtların bulunduğu 33 şehir ve Afyon'da kesimler yapılacağını belirtti, Okyay, kesim neticesinde elde edilen etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında barınan öğrenciler için sarf edileceğinin altını çizdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları On Ülkede Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement