İhracat Hayali, Kaşeler Sahte, Servet Gerçek - Son Dakika
Ekonomi

İhracat Hayali, Kaşeler Sahte, Servet Gerçek

Mali Şube polisinin İstanbul merkezli, 4 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonunda, devleti 110 milyon lira zarara uğratan 40 kişi gözaltına alındı.

11.05.2016 10:01  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soruşturma polise yapılan 5 ayrı ihbarla başladı. İstanbul polisi yaptığı araştırmada, Arif Y., Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö'nün yönettiği organize suç örgütüne ulaştı. Örgütün hayali ihracatla devleti milyonlarca lira soyduğu tespit edildi.

NASIL YAPIYORLARDI?

Zanlıların, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek, Rusya, Suudi Arabistan ve Kuveyt'e 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri belirlendi. Bu yolla devleti 110 milyon lira zarara uğratan zanlıların devletten haksız olarak elde ettikleri paraları turizm bölgelerinde otelcilik, araç kirama ve inşaat sektöründe akladıkları ve lüks bir yaşam sürdükleri ortaya çıktı.

1.550 KAŞE ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'daki adreslere düzenlenen operasyonda Arif Y., Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö., 3 gümrük memuru ile 3 maliye memurunun da arasında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

18 kişi aranırken, İstanbul ve İzmir'de 12 şirkete düzenlenen baskınlarda bin 550 adet farklı şirketlere ait kaşe, 3 ruhsatsız tabanca, 745 adet mermi, 296 adet farklı şirketlere ait kesilmiş fatura koçanları, 20 şirkete ait boş fatura koçanı, 44 adet yabancı kişilere ait kredi kartları ele geçti. Gözaltına alınan kişilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet, 213 sayılı Vergi Usul Kanuuna Muhalefet, resmi ve özel evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve vermek suçlamasıyla sorgulanacakları belirtildi.

DÜZENLİ RÜŞVET

Operasyonda yapılan teknik ve fiziki takipte, suç örgütü üyelerinin gümrük ve maliyede görevli memurların rüşvet ilişkileri de deşifre edildi. Memurların 5 ile 20 bin lira arasında düzenli olarak rüşvet aldıkları belirlendi. Gümrük memurlarından H.S'nin iki yıl içerisinde 2 milyon lira rüşvet aldığı, İstanbul'da ticari taksi plakası alarak istifa ettiği ortaya çıktı. Çeteyle birlikte hareket eden gümrük müşaviri İ.D'nin Çatalca'da 1.2 milyon liraya arsa aldığı, başka bir gümrük müşavirinin de Fatih'te otel inşa ettiği, bir işadamının da hayali ihracat yaparak en iyi ihracatçı ödülü aldığı belirlendi.


İhracat Hayali, Kaşeler Sahte, Servet Gerçek
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi İhracat Hayali, Kaşeler Sahte, Servet Gerçek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ERCAN: İnsanda Allah korkusu yoksa her şeyi utanmadan yapar . 5 3 Yanıtla
    HHK: bunların ne Allahı var ne kitabı. bunlar bu işi çözmüşler hocam. salak olan bizleriz. Allah kitapla yürümüyor işte görüyon. 2 2
  • salla35: Ödül bile vermiş ihracatçı diye,e aynısı reza zarrab a da vermişlerdi.Sonuç bunlar yakalanmış.)) 7 0 Yanıtla
  • Kızılelma: Ülkenin yüzde 50 si SERBEST MESLEK le uğraşıyor??? 3 1 Yanıtla
  • Serkan: ASIN BUNLARI ASIN 1 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP : ŞÖYLE ÖLDÜRDÜK BÖYLE DURDURDUK DİYEREK SAĞDA SOLDA SALUSLUK SATIYORSUNUZ IŞİD YADA PKK TERÖR ÖRGÜTLERİ EYLEMLERİNİ YAPMAKTAN GERİ KALMIYORLAR ÖRGÜT ÜYELERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDEN BAHSEDİYORSUNUZ ORTALIK YERDE BİZİM KENDİ VATANDAŞLARIMIZIN CENAZELERİNDEN BAŞKA CENAZE GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL CENAZE CENAZE GETİRİYOR ARKASI KESİLMİYOR BIRAKIN MİLLETE MAVAL OKUMAYI ATIP TUTMAYI DA GERÇEK ANLAMDA NE YAPACAKSANIZ İVEDİ BİR ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET EDİN ŞAYET YARIN TÜRKİYE MİZ VE BİZLER İÇİN ÇOK GEÇ OLABİLİR... 0 0 Yanıtla

Advertisement