IKBY Hükümeti Sözcüsü, PKK'nın Şengal İddiasını Reddetti - Son Dakika
Güncel

IKBY Hükümeti Sözcüsü, PKK'nın Şengal İddiasını Reddetti

IKBY Hükümeti Sözcüsü, PKK\'nın Şengal İddiasını Reddetti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, terör örgütü PKK ve YPG'nin, "Şengal'i biz kurtardık" iddialarını kesin dille reddetti.

16.11.2015 14:23  Güncelleme: 15:30

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, terör örgütü PKK ve YPG'nin "Şengal'i biz kurtardık" iddialarına ilişkin "Peşmerge güçlerinin özgürleştirdiği Şengal'i koruyacak yegane güç Peşmergedir." dedi.

"ŞENGAL'İ PEŞMERGE GÜÇLERİ ÖZGÜRLEŞTİRMİŞTİR"

Erbil'de düzenlenen Uluslararası Ziraat Ürünleri Fuarı'na katılan Dizayi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Sincar'ın kurtarılması ve Türkiye'deki çözüm sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin Sincar'ın kurtarılmasına yönelik iddialarına değinen Dizayi, "Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin ifade ettiği gibi, Şengal'i Peşmerge güçleri özgürleştirmiştir. Şengal'i koruyacak yegane güç de Peşmergedir. Sayın Barzani da bunu açık bir şekilde dile getirmiştir." ifadelerini kullandı.

KOALİSYON GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Sincar'daki başarının koalisyon güçleri ile Peşmergenin uyumlu çalışmasına bağlı olduğunu dile getiren Dizayi, katkı sağlayan tüm ülkelere teşekkür etti.

"YENİ HÜKÜMET IKBY İLE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK"

AK Parti hükümetinin geçmiş süreçlerde ortaya koyduğu başarıların devam etmesini temenni ettiklerini ve çözüm sürecinin devam etmesi yönünde bir iradenin sergilenmesini istediklerini belirten Dizayi, yeni hükümetin Türkiye'nin Orta Doğu'daki konumunu ve IKBY ile ilişkilerini güçlendireceğini söyledi.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN TEK YOL SİYASETTİR"

Terörün ve şiddetin uygun bir yol olmadığını yineleyen Dizayi, "Kürt sorununun çözülmesi için tek yol demokratik yol ve siyasettir." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'le mücadelesinde Kürt bölgesinde yardım ettiğini vurguyalan Dizayi, desteklerin devam etmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IKBY Hükümeti Sözcüsü, PKK'nın Şengal İddiasını Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • NAH: pesmerge tek mi aldi NAAAAAH 4 10 Yanıtla
  • zazana: SİZİ KAÇARKENEDE GÖRDÜ BÜTÜN DÜNYA CANLI YAYINDA ŞENGALİ KİM TERK ETTİ 6 2 Yanıtla
  • mardin halkı: canlı yayında kaçan kimdi peki sayın Barzani unutma 1990 larda tc ile hareket ettin azının payını aldın şidmi aynı hatayı yapma tayyibin çanaklığını bıraık 1 2 Yanıtla
  • Arda: Kürtlerin birliği şart pkk katılmış veya katılmamış bu kesın dille ret etmenin manası yok aşiret diliyle konuşmayı bırakın dizayn bey yeni nesil Kürtler aşiretliği ret eder ki ayrıca pkk da şengaldeydi birleştirici olun yaşasın Kürt birlekdeiği 1 1 Yanıtla
  • ali veli: Red zaten turk milllet yalanidir. camera oyle demiyor ama video oyle demiyor haberler oyle demiyor 1 1 Yanıtla
  • Arda: Yasasın büyük kürtisdan küçük hesap yapan parti kurumlar yok olup gıdecek pkk orda mı değilmi Çok önemli değil dizayn bey ufukcı olmayın 1 1 Yanıtla
  • orak&çekiç: pkk yalan söylemeyi siyaset sanıyor. artık kürtler pkk nın kime hizmet etiğini görüyor 1 0 Yanıtla
  • ZAZA ELAZIĞ: YAW HE HE KURTARSAN ZATEN DEMESİN BEN KURTARDIM DİYE 0 1 Yanıtla
  • hasan : pkk yalandan başka ne yapr ki derevçin pkk 0 0 Yanıtla
  • ali: pkk kobaniyi peşmerge olmasa kurtaramazdı 0 0 Yanıtla

Advertisement