İki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

İki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arasında Gerginlik

İki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arasında Gerginlik

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ile CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel arasında büyükşehir yasası gerginliği yaşandı.

19.01.2014 16:53

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ile CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel arasında büyükşehir yasası gerginliği yaşandı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 61. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurula katılan Özgür Özel, konuşmasının ardından başka bir toplantıya gideceğini söylemesi üzerine salonda gerginlik çıktı. Mali Genel Kuruluna AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Milletvekilleri Recai Berber ve Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel ve AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve oda başkanları katıldı.

ÖZEL'DEN TANRIVERDİ'YE BÜYÜKŞEHİR GÖNDERMESİ

Kurulda konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel, Türkiye'nin temiz bir siyasete ve namuslu kişiler tarafından yönetilmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında büyükşehir yasasına değinen Özgür Özel, şu ifadeleri kulladı: "Kendisi aylardır Manisa'nın Büyükşehir olma lafını ilk kendisinin ağzına aldığını ve yasanın çıkmasında altında imzasını olduğunu, büyük emeğinin olduğunu söylüyor. Allah çarpar. Manisa'nın ilk Büyükşehir olma lafını 1994 yılı yerel seçimlerinde Selahattin Canuyar ağzına almıştır. Büyükşehir olması Manisa'nın 20 yıllık hakkıdır. Elbette yapacaksınız. Büyükşehir yasasına CHP'nin karşı çıktığını söyleyip durdu. Tabi ki bu da yalandır. TBMM'nin kayıtlarında CHP'nin yasaya değil, yasanın içindeki bazı şeylere karşı çıktığı yazmaktadır. Söz uçar ama yazı kalır. Yasanın altında kendisinin bile imzası yoktur. Komisyonlara bile katılmamıştır."

Özgür Özel konuşmasını yaptıktan sonra AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ kürsüye çıktı. Özel, Selçuk Özdağ'ın konuşmasının ardından mikrofonu alarak salondan ayrılmak istediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Genel kurul divanı bize siyasi partilerden sadece bir milletvekilinin konuşacağını söyledi. Benden sonra sayın Tanrıverdi'nin konuşacağını sandım. Ama sayın Özdağ konuştu. Bizim başka bir kongreye yetişmemiz gerekiyor. Sakın kimse CHP'nin protesto edip salondan ayrıldığını sanmasın. Ancak vaktimiz kalmıyor diye gidiyoruz."

"ŞİMDİ BEN KONUŞACAĞIM"

AK Partililer Özgür Özel'in konuşmasının ardından yuhlayarak tepkilerini gösterdi. Oturduğu yerden kalkan AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi ise Özgür Özel'e "Bazı iftiralarda bulundun. Şimdi ben konuşacağım. Beni 5 dakika da olsa dinlemeni isterim" dedi. Özel ise AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in yanına oturarak Tanrıverdiyi dinledi.

ÖZEL, AK PARTİLİ GENÇLERLE TOKALAŞTI

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Tanrıverdi ise şunları söyledi: "Biliyorum Özgür bey kardeşim benim konuşmalarıma fazla tahammül edemiyor. Çok konuşup, boş konuşup ve yalan konuşup kaçmak istiyor. Bunu söylemek zorundayım. Kusura bakmasın" şeklinde konuştu.

CHP'li Özel, Tanrıverdi'nin 'Yalancı' kelimesini kullanmasının ardından salonu partililerle birlikte terk etti. Özel, salonu terk ederken AK Partili gençlerin yanına giderek, "Hepimiz Manisalıyız. Yuhalamak ve salonu terk edip gitmek bizim kültürümüzde yok. Ancak başka bir kongreye de sözümüz olduğumuz için çıkıyoruz" diyerek ellerini sıktı.

TANRIVERDİ KONUŞMASINA DEVAM ETTİ

Özel'in salonu terk etmesinden sonra Hüseyin Tanrıverdi konuşmasına şöyle devam etti: "Kendisi yerel seçimlerde rakip olarak görüyor. CHP'nin Büyükşehir yasasına karşı olmadığını söyledi. Peki Anayasa Mahkemesi kapılarında yasanın iptali için kim yattı. Kim bu yasa için millete 'Bu yasa bizi bölecek' sözlerini kim söyledi. Şimdi burada olsaydı da bunları yüzüne söyleseydim. Büyükşehir yasasına karşı çıkan onlardı. Doğrusu şaşırıyorum. O gün öyle konuşanlar, şimdi bu yasayı savunup faziletinden yararlanmaya çalışıyor. Ama CHP hala bu yasayı anlamış değil. Çünkü onların düşüncesinde insan merkezli bir çalışma yok." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement