İlhami Koç: "Meslek Komitelerimiz Sektöre Yön Verecek" - Son Dakika
Güncel

İlhami Koç: "Meslek Komitelerimiz Sektöre Yön Verecek"

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem'in Eylül sayısında Birliğin yol haritasındaki ana başlıkları paylaştı.

08.09.2014 14:21

Koç'un ilk adımı, sektöre yön verecek meslek komitelerini oluşturmak oldu.

TSPB Başkanı İlhami Koç, Birliğin yakın dönemde belirlenecek yol haritasına ilişkin öngörülerini Sermaye Piyasasında Gündem dergisinde belirtti. Koç, Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaret ederek, sermaye piyasalarının gelişimi için üzerinde durulması gereken konu başlıkları hakkında kendisine bilgi verdiklerini belirtti.

Koç, yeni dönemdeki öncelikleri şu sözlerle anlattı: "İlk yaptığımız şeylerden biri, bundan sonraki çalışmalarımıza yöntem açısından esas teşkil edecek olan meslek komitelerini oluşturmak oldu. Statümüzde yer alan 4 meslek komitesini, sektörü temsil edecek bir yapıda oluşturduk. Yeni dönemde, Birliğimizin yeniden yapılandırılması, meslek kuralları, etik ilkeler ve disiplin yönetmeliğimizin güncellenmesi, finansal işlemlerdeki maliyetlerin azaltılması, vergi uygulamaları, veriler ve istatistiki bilgilerin sektörün tamamını kapsayacak şekilde toplanması ve yayınlanması, TEFAS platformunun hayata geçirilmesi, komisyon ve masraf uygulamaları gündemimizin öncelikli konuları arasında yer alıyor."

Diğer Haber Başlıklarından Seçmeler

TSPB, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Başbakan'ı Ziyaret Etti!

TSPB'nin yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşan 11 kişilik bir heyet, 5 Ağustos 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan'ı Ankara'da ziyaret etti. Üyeler, ziyaret sırasında Sayın Babacan'a Birliğin önümüzdeki dönemde üsteleneceği sorumluluklar hakkında bilgi verdi.

Birlikte Yeni Meslek Komiteleri Oluşturuldu

TSPB bünyesinde Aracı Kurumlar, Bankalar, Portföy Yönetim Şirketleri ve Yatırım Ortaklıları isimleriyle dört farklı meslek komitesi oluşturuldu. Ayrıca, aXiyon takımı ismiyle Finansal Eğitim Komitesi de kuruldu. Meslek komitelerinde görev yapacak başkan ve üyeler, sektördeki üst düzey yöneticilerden oluşuyor. Komiteler, Birlik Yönetim Kurulunun danışma birimi niteliğinde faaliyet gösterecekler.

TSPB'den Ağrı Tezeren 4. Boğaziçi Ortaokulu'na Bilgisayar Bağışı

TSPB bünyesine bulunan bilgisayar ve elektronik cihazlar Ağrı Merkez Tezeren 4. Boğaziçi Ortaokulu'na bağışlandı. Bağışla birlikte 20 bilgisayar ve diğer elektronik cihazar okulda yapılacak bilgisayar laboratuvarına hediye edildi. Birlik Genel Sekreteri İlkay Arıkan bağışla ilgili olarak, "Birlik olarak eğitime destek vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu bilgisayarların öğrencilerimizin eğitimine katkısı olacağını umuyoruz" dedi.

Finansal Sağlık Skorunu Ölçen Test Paramvenben.org'da!

Param ve Ben projesi kapsamında hazırlanan ve bireylerin finansal sağlık skorunu ölçen "Finansal Sağlığınız Ne Durumda?" isimli test, www.paramveben.org sitesinde yayınlanmaya başladı. Test, eğlenceli ve basit sorularla kişilerin finansal alışkanlıklarını ortaya koyuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlhami Koç: 'Meslek Komitelerimiz Sektöre Yön Verecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement