İlköğretim Öğrencisinin Bilimsel Çalışması Eskişehir'de Sergilenecek - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Öğrencisinin Bilimsel Çalışması Eskişehir'de Sergilenecek

İlköğretim Öğrencisinin Bilimsel Çalışması Eskişehir\'de Sergilenecek

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okul öğrencisi Ahsen Songur’un ‘Bu Benim Eserim Projesi’ Eskişehir’de sergilenecek.

07.04.2014 11:08

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okul öğrencisi Ahsen Songur'un 'Bu Benim Eserim Projesi' Eskişehir'de sergilenecek.

TUBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışması sonucu gerçekleştirilen proje birçok bilimsel çalışmaya ev sahipliği yapacak. Okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu yaptığı açıklamada " Çanakkale ilinde bu proje kapsamında 900 çalışma yer aldı. İl çalışma grubu ilk değerlendirmeleri yaptı. Biz Lapseki Plevne Orta Okulu olarak 9 projeyle katıldık. Değerlendirme komitesi tarafından 5 projemiz elendi. 4 proje ikinci değerlendirmeye aday gösterildi. Bizim projelerimiz ile birlikte Çanakkale ilinden de 190 proje geçti. İl çalışma grubunun bu değerlendirmeleri Bölge Çalışma Grubuna sunuldu. Son olarak 34 proje Eskişehir'e gitmeye vize aldı. Bizimde bu elemlerden 1 projemiz geçti. Şimdi bu çalışmamız Eskişehir'de sergilenecek. Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Afyon, Kütahya ve Çanakkale'den bizim projemizde dahil olmak üzere 92 proje sergilenecek. 3 gün boyunca sergi devam edecek. Eğer oradaki projemiz ilk sekiz proje arasında yer alırsa Ankara'da da sergilenecek" dedi. Proje sahibi Plevne Ortaokul Öğrencisi Ahsen Songur ile Fen Bilgisi Öğretmeni Remziye Bekçi yaptığı açıklamada "E-coli bağırsaklarda yaşayan bir bakteri. Bu bakteri arı sütü bulunan ortamda çoğalamıyor. Bunu bilimsel çalışmalarla kanıtladık" dedi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz öğrencilerle Eskişehir'e gitmeden bir araya gelerek başarılar diledi. Başkan Yılmaz " Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Onlara güzel hediyelerimiz olacak. Bilimsel çalışmalarından dolayı kendilerini ayrıca yürekten kutluyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlköğretim Öğrencisinin Bilimsel Çalışması Eskişehir'de Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement