İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt'ta - Son Dakika
Yerel

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt'ta

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt\'ta

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt’ta yapımı devam eden altyapı çalışmalarını incelemek üzere Bayburt’a geldi.

22.05.2015 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt'ta yapımı devam eden altyapı çalışmalarını incelemek üzere Bayburt'a geldi.

Bayburt Belediye Binasında düzenlenen basın toplantısına katılan Gedik, alt yapı çalışmalarını yerinde görmek istediklerini ve Bayburt'un altyapı konusundaki eksikliklerini tespit amacıyla Bayburt'a geldiğini ifade ederken şunları kaydetti:

"İller Bankası yerel yönetimlerin hem mali hem de teknik destekçisi olarak belediyelerin altyapı, üstyapılarının finansörlüğünü yapmaktadır. Bende sorunları yerinde dinlemek, görmek için Bayburt2a geldim. Başkanlarımızla görüştük ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah genel müdürlüğe geri döndüğümüz zaman yönetim kurulu olarak bu talepleri değerlendireceğiz. En kısa sürede ihtiyaçlara cevap vereceğiz. Bayburt'u da gezdik gördük hakikaten İller Bankasının desteğine de ihtiyacı var."

MEMİŞ: "ALTYAPI PROBLEMLERİNİ İLLER BANKASIYLA ÇÖZÜYORUZ"

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik'in Bayburt'a gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayburt belediye Başkanı Mete Memiş ise;

"7 haziran seçimlerine giderken malumaliniz Bayburt bu hareketliliğini devam ettiriyor. Bakanlarımız, genel müdürlerimiz geliyorlar ve bu süreç devam ediyor. Sayın başkanımız şehrimize geldiler. Bayburt belediyesi olarak ta biliyorsunuz bizim bugüne kadar temel problemimiz alt yapı demiştik. Bu problemi iller bankası aracılığı ile çözüyoruz. İller bankasına borçlanmamızı yaptık yine geri ödemeleri de iller bankasına yapacağız. Bu arada sayın başkanımızdan taleplerimiz olmuştur. Sayın başkanım sağolsun bugüne kadar Bayburt Belediyesinin istekleri noktasında hep olumlu bakmıştır. İnşallah bundan sonrada olumlu bakacaktır. Bunu ümit ediyoruz. Sayın başkanıma bu anlamda müteşekkiriz" diye konuştu.

AĞBAL: "İLLER BANKASI BAYBURT'UN SORUNLARINA BÜYÜK DESTEK VERECEK"

Basın toplantısında konuşan AK Parti Bayburt milletvekili Naci Ağbal ise;

"İller Bankasının Bayburt'a verdiği destekten dolayı yönetim kurulu başkanımızın şahsında İller Bankası yönetimine, genel müdürüne teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada İller Bankası Bayburt'un sorunlarına büyük bir ilgi ve alaka gösterir destek verecek. Sadece belediyemize değil, bu süreçte benim şükranlarımı iletmek istediğim başka bir konu da Bayburt İl Özel İdaresinin ihtiyaçları konusunda da büyük duyarlılıklar gösterdiler bugüne kadar gerek maddi anlamda ihtiyaç duyulan boruların temini noktasında yine İller bankasının finanse edilen köylerin altyapısının desteklenmesi ile ilgili de geçmiş bir ay içerisinde önemli katkılar sağladılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum " dedi.

"NE SÖYLEDİYSEK SEÇİMLERİ BEKLEMEDEN GERÇEKLEŞTİRDİK"

Seçimlere yaklaşık 15 günlük bir süre kaldığını hatırlatan Ağbal, verdikleri sözlerin hepsini seçimleri beklemeden gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ağbal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçime yaklaşık 15 gün kaldı. Biz adaylıklarımız açıklanmasının ardından Bünyamin ile beraber, sahaya çıktık ve Bayburt'un ihtiyaçları konusunda karşımıza nerde bir sorun çıkmışsa süratle üzerine gittik. İlgilileri Bayburt'a geldi ve bir çok konuda da kararlar alındı. Fakat ben bakıyorum ki, muhalefet patilerinin temsilcileri bütün bu yapılanları bir şekilde çeşitli kılıflar uydurularak, bir takım bahanelerle bunları gölgelemek istiyorlar. Bayburt'ta biz ne söylediysek hakikaten onun karşılığını seçimleri beklemeden gerçekleştirdik. Biz onlar gibi sadece konuşan olmadık. Önümüze gelen sorunları çözen, noktayı koyan olduk. Bunlara inşallah önümüz deki dönemde devam edeceğiz. Üniversiteyle ilgili açılımlarımız başladı. İki tane meslek yüksek okulunun açılmasıyla ilgili kararlar alındı tabelalar asıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde artık Demirözü ve Aydıntepe'deki üniversite binalarımızı süratle Eylülde açılacak olan eğitim dönemine hazırlanması konusunda çalışmalarımız devam edecek. 200 yataklı hastane projemiz var. Arkadaşlar onu hazırlıyorlar. Sağlık Bakanlığına gönderecekler. İnşallah onu da takip ediyoruz. "

BAYBURT'A ACEMİ BİRLİĞİ GELİYOR

"İki gün önce Milli Savunma Bakanımız buraya geldi. Sayın Başbakanımız ilk mitingde burada bize büyük bir müjde vermişti. Bayburt'ta askeri birliğin büyütülmesi konusunda. Milli Savunma Bakanımızın da esas ziyaretinin sebebi; başbakanımızın bu müjdesini detayları itibariyle görüşmek ve bir şekilde buna ön açmak, bu faaliyeti bir an önce başlatmak. Bakanımızda ifade ettiği gibi; askeri birlik inşallah Bayburt'ta büyüyecek, Bayburt'a bir acemi birliği gelecek. Bu arada Yaşar güler Paşa'nın da bu projede göstermiş olduğu ilgi, alaka ve destekten dolayı bütün kamuoyu önünde kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu seçim çalışmalarını bitirdikten sonra Ankara'da başbakanımızın bu arada verdiği müjdeyi Ankara'da kendisiyle görüşeceğiz ve süratle hayata geçireceğiz. Dolayısıla sadece 7 Haziran'dan sonra şunu yaparız. Bunu yaparız demedik. Hep çözen olduk buna da devam edeceğiz."

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU KONUSUNDA ASILSIZ HABERLER VAR!

"Bu arada birde görüyorum ki; asılsız haberlerle, kasıtlı olarak yapılan yalan haberlerle olmayan şeyler varmış gibi gösteriliyor. Bunu da kabul etmem söz konusu değil. Siyaseti dürüst yapacağız. İlkeli yapacağız. Ahlak ve ilkelere sadık kalarak yapacağız. Deniyor ki; Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu kapanacak. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Hiçbir şekilde konuşulan bir şey değil. Fakat acaba yalan üzerinden, olmayan şeyler üzerinden vatandaşlar üzerinde olumsuz kampanyalar yürütebilir miyiz diye bir takım hevesler görüyorum. Olumsuz kampanyalarla AK Parti'nin bu yaptıklarını gölgelemek asla mümkün değildir. Ben bu konu ile ilgili olarak aklımızda hiçbir şüphe olmamasına rağmen, içişleri eski bakanımızı aradım. Görüşmemde hem kendileri vardı, hem de şu anda ki içişleri bakanımız, Emniyet Genel Müdürümüz. 3'ü beraber olduğu bir ortamda kendileriyle bir görüşme yaptık. Bu arada Efkan Ala beyin Bayburt'a özel selamlarını da iletmem lazım. Kendisi gerçekten Bayburt'a karşı büyük bir ilgi ve alaka gösteriyor. ve özellikle son 13 yılda Bayburt halkının AK Parti'ye göstermiş olduğu teveccühü takdirle karşıladığını ve bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu da ifade etmem gerekir. Kendisi çok açık bir şekilde şu mesajı bize verdiler: 'Hiçbir şekilde polis okulunun kapatılması mümkün değil. Faaliyetlerine bugünkü gibi devam edecek, ilaveten mevcut hali hazırda çalışmalara devam eden bir yurt inşaatı var. Bu yurt inşaatıyla ilgilide çalışmalar bugün itibariyle hangi noktadaysa bu daha ileri taşınacak."

"HERKES YAPTIKLARINI SÖYLESİN"

"Dolayısıyla seçim zamanında, seçim atmosferinde herkes yaptıklarını söylesin. Yapacaklarını söylesin. Yapılanlara ve yapılacaklara bir şekilde bir takım kılıflarla bahanelerle gölge düşürmek asla mümkün değil. Halkımız da bu yapılanları görüyor. Yapılacakları görüyor. AK Parti'ye şu seçim sürecinde her gün artan bir teveccüh var. Önümüzdeki günlerde inşallah bu teveccüh daha da artacak. ve biz istiyoruz ki Bayburt 7 Haziran akşamı Türkiye'den AK Parti'ye en çok desteği veren il olsun. Bayburt'a inanıyoruz. Bayburtluya güveniyoruz. Bayburtlu her şeye layık ve her şeyi de hak ediyor. "

ÖZBEK'TEN EĞİTİM KAMPÜSÜ MÜJDESİ

İller Bankası'nın Bayburt'a çok önemli şeyler kattığını dile getiren AK Parti Bayburt milletvekili Özbek ise,

"İller Bankasının Bayburt'a kattığı çok önemli şeyler var. Bayburt şu anda şantiye bir taraftan kazılıyor. Bir taraftan yapılıyor. Bayburt Belediyesinin katkılarıyla bunu yapma şansımız yoktu. Ciddi anlamda bize katkı sağladı. Diğer belediyelerimizin de ayakta durmasını sağladınız. Bugün eğer biz siyaseten güçlüysek, eğer sayın bakanım var diyebiliyorsak Bayburt'ta eğer vekil sayısı 1'den 2'ye çıktıysa mutlaka Şahap beyin büyük bir faydası olmuştur. Bende bir müjde vermek istiyorum. Devalı dediğimiz eğitim kampüsünün temelleri atıldı. Yapına başlandı. Kız meslek lisesi, endüstri meslek lisesi, imam hatip lisesi ve yurtlarıyla, kapalı spor salonu Erzurum yolu üzerinde büyük bir inşaata başladık Bayburt'umuza hayırlı olsun. Son olarak Bayburtlu gençleri hanım efendileri Mustafa Ceceli konserine bekliyoruz" diye konuştu.

Bayburt Belediye Binasında düzenlenen Basın Toplantısına Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İller Bankası yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, AK Parti Bayburt Milletvekili Adayları Naci Ağbal ve Bünyamin Özbek, Halk Bank Genel müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Bayburt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement