İmralı'da Görüş Günü (2) - Son Dakika
Güncel

İmralı'da Görüş Günü (2)

İmralı\'da Görüş Günü (2)

Avukat DİNÇ: HUKUKSUZLUĞA SON VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum Abdullah Öcalan'ın vasisi avukat Mazlum Dinç, Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde yaptığı açıklamada, iki haftada bir yaptıkları olağan görüşme için geldiklerini söyledi.

04.08.2014 11:13

Avukat DİNÇ: HUKUKSUZLUĞA SON VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum Abdullah Öcalan'ın vasisi avukat Mazlum Dinç, Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde yaptığı açıklamada, iki haftada bir yaptıkları olağan görüşme için geldiklerini söyledi. Bir yandan aile görüşmelerine izin verilirken diğer yandan 27 Temmuz 2011'den beri avukat görüşüne izin verilmediğini kaydeden Dinç, şöyle dedi:

"Tecrit uygulanıyor. Bunun hiçbir yasal dayanağı da yok. Yasada, anayasada güvence altına alınmış temel bir hak yasa dışı bir şekilde engelleniyor. Bu engellemenin sebebi siyasi gerekçeler olduğu açık. Zaman zaman başbakan da hükümet yetkilileri de bunu dile getiriyor. Kendi tasarrufları olduğunu dile getiriyor. Bu keyfiyetin artık son bulması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü böyle bir tasarrufta bulunma hakları yok. Böyle bir yetki kendilerine verilmemiş. Hala buna rağmen avukat olarak görüşmemiz engelleniyor. Tabi çok komik bir durum.Üç gün önce ben avukat olarak görüş başvurusunda bulundum. Gemi bozuk gerekçesiyle reddedildi. Avukat arkadaşlarımızla birlikte başvurmuştuk. Bugün ise vasi başvurumuza olumlu yanıt verdiler. Çok komik bir durum."

Avukat Dinç, görüşmelerine ilişkin "Gündemeinizde herhangi bir konu var mı?" sorusu üzerine de, şunları söyledi:

"Olağan bir görüşme olacak. Tabii bir an önce Sayın Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması, koşullarının düzeltilmesi gerekiyor. Keyfiyetçiliğe son verilmesi gerekiyor. Hergün bir yandan Türkiye'nin hukuk devleti olduğu naraları atılıyor meydanlarda ama diğer yandan 3 yıldır açıkça engellenen bir hak var. Hükümet bunu yapıyor ama ilginç olan bu hukuksuzluğa karşı tüm yargı mercilerine, yerel merciler, cumhuriyet savacılıkları olmak üzere mahkemelere başvurmamıza rağmen anayasa mahkemesine kadar bu temel hakkın engellenmesine yönelik başvurularda bulunmamıza rağmen hiçbir olumlu yanıt almış değiliz. Bu açık hukuksuzluğa göz yummaktır. Bunu da anlamış değiliz aslında. Bu noktada bir an bu hukuksuzluğa son verilmesi gerekir."

Jandarmadaki işlemlerin ardından Öcalan'ın vasisi ve diğer mahkum yakınları İmralı Adası'na hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmralı'da Görüş Günü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement