İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürülmesi

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "David Haines'in katledilmesi insanlığın ve medeniyetin tüm sınırlarını çiğneyen korkunç, barbarca bir harekettir" "Irak, bölge ve bizler için tehdit oluşturan IŞİD’e karşı uluslararası toplum kararlı bir şekilde mücadele etmelidir"

14.09.2014 13:48

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) İngiliz yardım kuruluşu görevlisi David Haines'i başını keserek öldürmesini kınadı.

Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, İngiliz rehine Haines'in öldürülmesi ve görüntülerinin internette yayınlanmasına tepki göstererek, "David Haines'in katledilmesi, insanlığın ve medeniyetin tüm sınırlarını çiğneyen korkunç, barbarca bir harekettir" ifadesini kullandı.

IŞİD'e karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Steinmeier, "IŞİD hakim olduğu her yerde yakıp yıkıyor, tecavüz ediyor, katliamlar yapıyor. Irak, bölge ve bizler için tehdit oluşturan IŞİD'e karşı uluslararası toplum kararlı bir şekilde mücadele etmelidir" görüşünü ifade etti.

Fransa'nın IŞİD'e karşı atılacak ortak adımları ele almak amacıyla pazartesi günü Paris'te düzenleyeceği uluslararası konferansın önemine dikkat çeken Steinmeier, şunları kaydetti:

"IŞİD tehdidine karşı geniş bir desteğe sahip ve bölge temelli bir siyasi stratejiyi hızlı bir şekilde yaşama geçirmemiz gerekiyor. IŞİD ile mücadelede uluslararası toplumun, özellikle de bölge ülkelerinin Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin yeni hükümetini ve Irak Kürt bölgesel yönetimini desteklemeleri önem taşıyor. IŞİD'e yeni savaşçıların katılması ve para akışının etkili bir şekilde engellenmesi için uluslararası alanda ortak yaklaşım gerekli. Almanya, IŞİD'i yasaklayarak Almanya içinde savaşçı temini ve propagandanın engellenmesi konusunda önemli bir adım atmıştır."

Steinmeier, G7 dönem başkanı olan Almanya'nın, IŞİD'e karşı uluslararası alanda atılacak adımları ele almak üzere G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarını toplantıya davet ettiğini de açıkladı. Steinmeier bu toplantının, bu ay içinde New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Merkel'den taziye mesajı -

Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel de İngiliz yardım kuruluşu görevlisi David Haines'in IŞİD militanları tarafından öldürülmesini kınadı.

Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Merkel'in İngiliz mevkidaşı David Cameron'a taziye mesajı gönderdiğini, Haines'in ailesinin acılarını paylaştıklarını bildirdi.

Wirtz,  "Başbakan Merkel, teröristlerin insanlık dışı eyleminin kendisini dehşete düşürdüğünü ifade etmiş, bunun hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını ve cezalandırılması gerektiğini vurgulamıştır" ifadesini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Rehinenin Işid Tarafından Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement