Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, milletvekilleriyle kentteki esnafları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti Şanlıurfa ve Tarsus'ta sivil toplum örgütleri sağduyu çağrısında bulundu.

10.10.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, milletvekilleriyle kentteki esnafları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Terör örgütü IŞİD'in Kobaniye saldırılarını bahane eden grupların kent merkezinde çıkardığı olaylar nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf, olayların sona ermesiyle kepenklerini açmaya başladı. Üç günün ardından işbaşı yapan esnafa destek olmak ve "geçmiş olsun" dileklerini iletmek isteyen Doğan, AK Parti Van milletvekilleriyle kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı tek tek ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Doğan, toplumdaki her kesimi derinden etkileyen vandalist hareketin sonucunda esnafların iş yerlerini açtığını ve kentte hayatın normale döndüğünü bildirdi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise ziyaretle esnafın yanlarında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, gittikleri esnafın yaşanan olaylardan duyduğu rahatsızlıkları dile getirdiğini ve uzun sürenin ardından iş yerini açmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Van Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Faruk Alpaslan da IŞİD çetelerinin yaptığı katliamlara insanım diyen hiç kimsenin sessiz kalamayacağını vurgulayarak, bu bela karşısında el birliği içinde mücadele etmek yerine esnafa zarar vermenin doğru olmadığını kaydetti.

Tarsus

Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, beraberinde Barbaros, Yunus Emre, Bağlar, Gazipaşa, Girne, Çağlayan, Kavaklı, Akşemsettin, Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle, İsmetpaşa ve Altaylılar mahallelerinin muhtarlarıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Özcan, Tarsus'ta hiç arzu edilmeyen olaylara son vermek adına, ilçede yaşayan her bir ferdin itidalli olması gerektiğini söyledi.

Muhtarların mahallelerinde çıkan olaylar karşısında can ve mal kayıplarının yaşanmaması için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki süreçte de kardeşliğin bozulmaması için bütün gayretimizle görevimize devam edeceğiz. Halkımızı da olası bütün provokasyonlara aldırmadan duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Mahallelerimizde yaşayan söz sahibi insanlarımızın da daha fazla sorumluluk almaları inancı içindeyiz. Bu ülke, bu şehir hepimizin ortak paydası."

Şanlıurfa

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) da bulunduğu 11 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Şanlıurfalıların savaş mağduru binlerce kişiyle ekmeğini, evini ve aşını paylaşarak yardımlaşmanın en güzel örneğini sergilediğini ifade eden Kaya, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananları protesto etmek adına yapılan gösterilerde birlik, beraberlik ve kardeşliğe karşı, gizli güçlerin de içinde olduğu oyunlar sergilenmeye başlandığını kaydetti.

Kaya, Şanlıurfa'da Türk, Kürt, Arap kardeşliğinin binlerce yıllık köklerinin bulunduğunu belirterek, "Bu birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke ve bu bölge kardeşin kardeşe kırdırılması oyunlarına artık gelmeyecektir. Bu olaylar karşısında farklı seslerin çıkması demokrasinin bir gereğidir. Herkesi sağduyuya ve şiddeti durdurmaya davet ediyoruz. Kobani'de yaşanan insanlık ayıbı katliamı kınıyor, başta insani yardımlar olmak üzere her türlü yardımın bir an önce bölgeye iletilmesini ve insanlarımıza destek çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

-Bursa

Bursa'da, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyelerinden oluşan grup, terör örgütü IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterileri protesto etti.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem kapsamında Ulu Cami yanındaki Orhangazi Parkı'nda toplanan grup, gösterileri düzenleyenler aleyhine slogan attı.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, grup adına yaptığı açıklamada, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin, gösterilerin odak noktası olduğunu söyledi. Bunlarda, Kobani'deki (Ayn el Arap) gelişmelerin bahane edildiğini vurguladı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Ağrı

Ağrı'da, Eski Van Caddesi'nde aralarında Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da bulunduğu grup, Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü.

Burada açıklama yapan Sakık, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına sesiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Kobani'deki halka karşı uygulanan katliama seyirci kalınamayacağını aktaran Sakık, barış yanlısı halkın alanlara çıkıp sesini yükseltirken bilinmeyen bir elin sokakları tetiklediğini ve cehenneme çevirdiğini öne sürdü. Sakık, Kürt halkının dün de bugün de bayrağa, büstlere ve esnafa saldırıyı asla tasvip etmediğini söyledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement