İslam'ı Seçip 'Hatice' Oldu - Son Dakika
Yaşam

İslam'ı Seçip 'Hatice' Oldu

İslam\'ı Seçip \'Hatice\' Oldu

Tayland asıllı İspanya vatandaşı Sondıgen Thamaraporul, Amasya’nın Merzifon ilçesinde müftülükte düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Hatice ismini aldı.

12.08.2014 14:55

Tayland asıllı İspanya vatandaşı Sondıgen Thamaraporul, Amasya'nın Merzifon ilçesinde müftülükte düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Hatice ismini aldı.

4 yıl önce evlendiği Türk vatandaşı Abdullah Andık ile Merzifon Müftülüğü'ne gelen 35 yaşındaki kadının başvurusunu değerlendiren Müftü Adem Altun, ihtida belgesi verdiği Thamaraporul'a Kuran-ı Kerim hediye etti.

Müftü Altun, "Bir kardeşimizin daha aramıza katılması bizleri çok mutlu etti. İnşallah insanlar İslam'ı tanırlar ve katılırlar" dedi.

Yaklaşık bir ay önce Afrika'dan üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Francis Vestino Stevens'in İslam'ı seçip 'İhsan' ismini aldığını anımsatan Altun, "Dinde zorlama yoktur. İnsanlarımız dinimizi araştırıyor ve seçimini yapıyor. Kısa sürece iki defa ihtida töreni gerçekleştirdik. Hatice hanıma da ihtida belgesi veriyoruz. Sadece kendisine değil, Diyanet İşleri Başkanlığı'na da belgeyi gönderiyoruz. Müslümanlığı kendi isteğiyle seçen Hatice kardeşimize Kuran-ı Kerim hediye ettik. Hem Kur'an öğrenecek. Hem de Türkçe'mizi öğrenecek" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İslam'ı Seçip 'Hatice' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement