İslam: "Türkiye'yi Ukraynalaştırmak istiyorlar" - - Son Dakika
Politika

İslam: "Türkiye'yi Ukraynalaştırmak istiyorlar" -

İslam: "Türkiye\'yi Ukraynalaştırmak istiyorlar" -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ülkemizde yapılmak istenen asıl şey, Türkiye'nin Ukraynalaşması ve Mısırlaşmasıdır ama vakit bunun için çok geç" dedi.

21.03.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ülkemizde yapılmak istenen asıl şey, Türkiye'nin Ukraynalaşması ve Mısırlaşmasıdır ama vakit bunun için çok geç" dedi.

Adapazarı ilçesindeki Şalpazarı Ağasarlılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen İslam, burada yaptığı konuşmada, futbol takımı tutar gibi siyaset yapmanın yanlış olduğunu söyledi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını ifade eden İslam, "Bu tarz bir siyasetle devam etmeye kalkışırsak amaçlarına tam olarak ulaşamasalar bile o amaç yolunda ufak tefek kıpırdanma ve başarı elde edebileceklerini düşünüyoruz. Onun için çok uyanık olmamız lazım" şeklinde konuştu.

"Biliyoruz ki Müslüman, aynı yanılgıyı iki kere yaşamaz" diyen İslam, Türkiye'nin bu yanılgıları üç kere yaşadığını, bir kere daha yaşamaması gerektiğini aktardı.

İslam, yaşananların İstiklal mücadelesine dönüştürüldüğüne işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Mısır, Arap dünyasının lideri olmaya aday ülkeydi. Türkiye ile son derece sıkı ilişkileri vardı, demokrasi yolunda çok ciddi adımlar atmıştı. Kendisini demokratik manada beslediği takdirde Arap aleminin lideri olacağı apaçık belli olduğu anda Gezi Parkı olaylarına benzer düzenekle Mısır'ı tarumar ettiler. Mısır, şu andan itibaren artık 3. dünya ülkesidir. Bu yönetim, ortadan kalkmadığı müddetçe bir daha ne yazık ki başını kaldırması mümkün değildir."

- "Türkiye'yi Ukraynalaştırmak istiyorlar"

Ukrayna'daki gelişmelerin de Mısırla benzer olduğuna dikkati çeken İslam, "Basit bir sokak olayıyla başladı. Çok da haklı görünüyorlardı, Avrupa Birliği'nden (AB) yana olduklarını söylüyorlardı, çok masum bir şeydi. Bizimkiler de öyleydi ya 'ağaçları kesmeyin' diye çıkmışlardı. Bu küçük hadise, öyle bir sonuç verdi ki Ukrayna'nın haritası değişti, devlet parçalandı, koskoca Kırım elden gitti" şeklinde konuştu.

İslam, Ukrayna halkının hala şaşkınlıkla kendi ülkelerine ne yaptıklarını izlediklerini vurgulayarak, bunların çok büyük ders olduğunu, bu derslerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye üzerinde oynanan oyun da benzer bir oyundur" diyen İslam, "Global plana göre, ilk önce Türkiye'den başlatılması gerekiyordu çünkü bu bölgenin lideridir. Türkiye, burada dimdik kaldığı sürece, kendi hinterlandına hakim olma potansiyelini daima taşımaktadır ve bu hakim olma potansiyeli de dünya ticaretini yöneten bu ortak aklı rahatsız etmektedir. Dolayısıyla asıl istenen şey, Türkiye'nin Ukraynalaşması ve Mısırlaşmasıdır ama vakit bunun için çok geç" ifadesini kullandı.

İslam, aynı şeylerin rahmetli Turgut Özal ve Necmettin Erbakan döneminde de yaşandığına işaret ederek, Türkiye'nin artık ekonomik olarak çıtkırıldım noktada olmadığını, içinde bulundukları zamanın ülkeye sahip çıkma zamanı olduğunu kaydetti.

" Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin son 100 yılda gördüğü en iyi liderdir" diyen İslam, bundan kimsenin şüphesi olmadığını, herkesin oynanan oyunun farkında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İslam: 'Türkiye'yi Ukraynalaştırmak istiyorlar' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement