İsrail Büyükelçilik Konutu Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

İsrail Büyükelçilik Konutu Önünde Protesto

İsrail Büyükelçilik Konutu Önünde Protesto

Büro Memur Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve İHH Ankara Temsilciliği üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını İsrail Büyükelçilik konutu önünde protesto etti.

07.08.2014 23:24  Güncelleme: 00:09

Büro Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi ve İHH Ankara Temsilciliği üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını İsrail Büyükelçilik konutu önünde protesto etti.

"Ümmet Yürüyüşü" adıyla başta Gazze olmak üzere Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Myanmar ve Çeçenistan'daki mazlumlara destek olmak için Kızılay Güvenpark'ta toplanan grup, elçilik konutuna yürüdü.

Grup adına burada açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolunun başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçeceğini söyledi.

İslam ülkelerinde iktidarların İsrail'i lanetlemeyi bir seçim stratejisine ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmelerinin kabul edilemeyeceğini belirten Ünalan, "Bu işgal ve vahşeti onaylamanın en kirli yoludur. Böyle bir stratejinin olmadığının ispatı ise sembolik tutum ve davranışlardan değil daha etkin yaptırımlardan geçer" diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Kahraman ise İsrail'in kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağının bizzat İsrail tarafından bilinmesinin payı olduğunu öne sürdü.

İsrail ile ilişkilerde, hükümetlerin ve resmi yetkililerin yapabileceklerinin sınırlarının önceden belirlendiğini ileri süren Kahraman, şunları kaydetti:

"Küresel terör örgütü İsrail'den ve onu himaye eden uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair bir duyarlılık beklemiyoruz. Daha açıkçası Birleşmiş Milletlerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliğinin İsrail'e bir yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu bir ihtimal olarak dahi saymıyoruz. Çünkü İsrail'in varlığı Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile mündemiçtir."

Protesto sırasında sağanağın etkili olmasıyla grup dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Büyükelçilik Konutu Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement