Bayburt'ta İsrail Protestosu - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta İsrail Protestosu

Bayburt\'ta İsrail Protestosu

Bayburt'ta toplanan çeşitli STK üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

12.08.2014 21:45  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzcuzade Mahallesi Dörtyol Kavşağı'nda, Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde bir araya gelen çeşitli STK'ların üyeleri, İsrail ve Avrupa Birliği (AB) aleyhine çeşitli dövizler açıp slogan atarak, Saat Kule Meydanı'na kadar yürüdü.

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şube Temsilcisi Halil İbrahim Coşkun, burada grup adına yaptığı açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Arakan'a, Libya'dan Sri Lanka'ya Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik şekilde terör olaylarının sürdüğünü belirtti.

İsrail'in de Filistin'de toprak işgaline ve vahşete devam ettiğini anlatan Coşkun, "İsrail'in Gazze'de 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı 2 bine yaklaşmıştır. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmuştur. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken 30 binden fazla ev de hasarlı vaziyettedir" dedi.

Coşkun, İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolunun başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçeceğini belirten Coşkun, İsrail ile olan tüm ticari ve stratejik anlaşmaların sona erdirilmesini ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulanmasını istedi.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların ve ülkelerin yapılan katliamla ilgili olarak İsrail'in "savunma hakkı" tabirini kullanmasına en sert şekilde tepki göstermesini isteyen Coşkun, İsrail'in katılacağı her türlü uluslararası etkinliğin de Türkiye tarafından boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement