İsrail'in Gözaltına Aldığı Abusalih'in Ailesinin Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gözaltına Aldığı Abusalih'in Ailesinin Bekleyişi Sürüyor

Abusalih'in eşi Müjgan Abusalih: "Eşimi rastgele tutukladılar.

20.11.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEFA MUTLU - Diş tedavisiyle ilgili bir fuara katılmak için gittiği Filistin'de İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli Türk vatandaşı Ahmet Abusalih'in ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Abusalih'in eşi Müjgan Abusalih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diş implantı uzmanı olan eşinin Filistin'e fuar ve seminer amaçlı gittiğini söyledi.

Eşinin fuar sonrası 5 Kasım'da İsrail kontrol noktalarında uzun süre beklediğini anlatan Abusalih, eşiyle bekleyişi sırasında sosyal medya üzerinden iletişim kurmaya devam ettiklerini belirtti.

Bir süre sonra eşine telefonla ulaşamadığını kaydeden Abusalih, "Aradan yarım saat geçtikten sonra sosyal medyada fotoğraflarını görmeye başladım. Çok fazla Arapça bilmediğim için yazılanları okuyamadım. 'Eşime bir şey oldu' diye panik yapmaya başladım. Sonra Ahmet'in kardeşlerinden mesaj geldi tutuklandığına dair. Eşimi rastgele tutukladılar. Bu tutuklama değil alıkoyma. Eşimin arabasından sadece eşimi, diğer arabadan iki kişiyi, rastgele 20-30 kişiyi bu şekilde götürmüşler" diye konuştu.

Eşinin kardeşinin avukat olduğunu belirten Müjgan Abusalih, İsrail makamlarının görüşmeye izin vermediğini aktardı. Birçok denemeye rağmen eşiyle kimsenin görüştürülmediğini dile getiren Abusalih, "Birkaç gün önce avukatıyla görüştüğü söylendi. O da sadece yüzünü görüp çıkmış" dedi.

"Çocuklarım, babalarını umutla bekliyorlar"

Abusalih, eşinin sesini duymak istediğini söyleyerek, "Ben sağ olduğuna inanmıyorum. Ben baskı yapınca öyle bir haber verildi. En son önümüzdeki pazartesi bir mahkeme olacağı söylendi" ifadelerini kullandı.

Eşinin 10 yıl önce Türk vatandaşı olduğu bilgisini veren Abusalih, şöyle devam etti:

"17 yıllık evliyiz, 3 çocuğumuz var. Kızım Yasmin 15, ortanca oğlum Enes 10, küçük oğlum Tarık 2 yaşında. Çocuklarım, babalarını umutla bekliyorlar. Küçük oğlum, babasının olmadığının farkında, sürekli 'Üzülme anne, babam gelecek' diyor. Eşim 20 yıldan fazladır Türkiye'de. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun."

Müjgan Abusalih, eşinin en son 3 ay önce kardeşinin düğünü için Filistin'e gittiğini dile getirerek, İsrail'deki gözaltı süreleri konusunda çekinceleri olduğunu bildirdi.

Abusalih, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail, 2 yaşındaki bir çocuğu taş attığı gerekçesiyle gözaltına alabiliyor. Onlara göre bütün Filistinliler suçlu. Ben Türkiye'de özellikle sosyal medyada elimden gelen her şeyi yapıyorum. Dışişleri Bakanlığı'na gittim, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'yla görüştüm. Ben sesimi duyurmaya çalışıyorum ama duyulmadığını düşünüyorum."

"Suçu Filistinli olmak"

Abusalih, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin konuyla yakından ilgilendiğine dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da kendisine yardım etmelerini istedi.

Çocuklarının babalarını özlediğini aktaran Abusalih, "Çocuklarım, 'Anne, babam nerede?' diye soruyor. İyilik yapmak için giden bir insana böyle yapılmamalıydı. Suçu Filistinli olmak. Artık 'Bana yardım edin' diye bağırmak istiyorum. Çünkü eşim Türk vatandaşı. 46 yaşında, 3 çocuk babası bir adamın halini düşünemiyorum. Bazen doluyorum, ağlamak istiyorum. 'Eşim beni böyle görmemeli' diyorum" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gözaltına Aldığı Abusalih'in Ailesinin Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement