İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Mican Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Mican Açıklaması

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenlerinin acil yardıma ihtiyaçları olduğunu, yardımların istenilen adrese gitmesi konusunda ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

30.09.2015 19:04

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, Suriye'deki Bayır- Bucak Türkmenlerinin acil yardıma ihtiyaçları olduğunu, yardımların istenilen adrese gitmesi konusunda ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Mican, Ramazan ve Kurban bayramlarında Suriye'de 17 Türkmen köyünün bulunduğu bölgede çatışmaların daha da şiddetlendiğini, Esed rejiminin artık köylere bile saldırılar düzenlediğini ifade etti.

Mican, basının bölgeden yeterli haber vermediğini ileri sürerek, Türkmen Köyü Fırınlı'daki saldırılarda büyük hasar gören caminin ve Kepir Köyü'nde bombalara rağmen yıkılan evini terk etmeyen Türkmen kadının evinin fotoğraflarını gösterdi.

Topraklarına bağlı ve sadık Türkmenlerin, "Müslüman Türkmenler olarak son neferimiz kalana kadar burada mücadeleye devam edeceğiz" dediğini aktaran Mican, yardımların yetersiz kaldığına dikkati çekerek, " Türkiye, 'Elimden geldiği kadar destek çıkıyorum' diyor. Allah razı olsun ama yeterli değil. Onların ricası, onlara daha çok sahip çıkılmasıdır" diye konuştu.

Kürşat Mican, Türkmen Dağı'nın PYD ve PKK'ya bırakılmaya çalışıldığını savunarak, bölgede oluşturulacak en güvenli ve sağlam tampon bölgenin Türkmenlerin yerleştirileceği yerler olacağını dile getirdi.

Bölgede çok farklı milletlere mensup gruplar olduğuna işaret eden Mican, "Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenlerinin acil yardıma ihtiyaçları var ve yapılacak yardımların istenilen adrese gitmesi konusunda ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerekiyor çünkü orada birçok grup var. Yardımlar, adres ve amacına ulaşması için ciddi bir şekilde koordine edilmeli, yoksa çok daha farklı adres ve kişilere gidebilir" ifadelerini kullandı.

"Alperen Ocakları'nın partisi, BBP'dir "

Manisa Alperen Ocakları'nın AK Parti'ye destek verdiğine dair haberlere ilişkin Mican,  "Ercan Çetinkaya 'sözde' Alperen Ocakları başkanı oluyor. Çetinkaya, bir yıl önce Alperen Ocakları'ndan ayrılmıştı. Onlar, daha sonra dernek kurdular ancak bizim ismimizi kullanamazlar. Bir yıl önce bizden ayrılan insan, çıkıp da Alperen Ocakları adına açıklama yapıyor" şeklinde konuştu.

Kürşat Mican, Ercan Çetinkaya'nın  AK Parti'ye katıldığına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Biz, seni bir hafta önce görevden almıştık zaten" ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

"Buradan soruyorum, 'Davamızı yaşadık, yaşattık, bundan böyle AK Parti'de yaşatacağız' diyor. Şimdi bizim gözlemlerimiz, bu arkadaş davayı yaşamıyordu. Yaşatmak için de mücadelesi yoktu. Her seçim zamanı birileri tefrika sokuyor. Buradan sesleniyorum, biz Muhsin başkanımızdan böyle öğrenmedik. Alperen Ocakları'nın partisi, Büyük Birlik Partisi'dir (BBP). İnanmış olduğumuz davamızı yaşatabilmek için BBP olmuştur. İlkeli, seviyeli siyasetimizi yaparız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Mican Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement