İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı İsmail Işık, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi

22.11.2013 16:31

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı İsmail Işık, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, yargılamada yargı diyalektiğinin hayata geçmediğini savunarak, "Mahkemeniz tutukluluk konusunda evrensel normlara karşı bir direniş içerisinde. Sadece bununla da sınırlı değil, mahkeme heyetiniz değişen siyasi atmosfere karşı da bir direniş içerisinde" dedi.

Yargılamanın başladığı günden bu yana sanık avukatları olarak davanın siyasi bir dava olduğunu vurguladıklarını söyleyen Kanar, "Yargının yürütmenin gerisinde kalması vahim bir durumdur. Artık bu coğrafyada sadece cezaevlerindekilerin özgürleşmesine değil, yargının da özgürleşmesine ihtiyaç vardır. Tüm tutuklu sanıkların tahliyesini talep ederim" diye konuştu.

Söz alan tüm sanık avukatları da tutuklu sanıkların tahliyelerini istedi.

Duruşmayı, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü de izledi.

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı İsmail Işık, iddianamenin çok açık olduğunu, sanıkların silahlı terör örgütü üyesi veya yöneticisi olmaktan yargılandıklarını, terör örgütleri mensuplarının silah taşıması ya da şiddet içeren eylemler içerisine girmesine gerek olmadığını, terörün insanlık suçu olduğunu ve bu suçun yer ve zaman ayırmaksızın her meslek grubuna mensup kişilerce işlenebileceğini söyledi.

Savcı Işık, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıkların yakalanmalarının ve dönüşü beklenen yazı ile cevaplarının beklenmesini, tanık dinlenilme taleplerinin sanıkların savunmalarının tamamlanmasından sonra karar verilmesini, avukatlar Sinan Zincir ile Ercan Kanar hakkında savunma sınırlarını aşan sözler nedeniyle haklarına suç duyurusunda bulunulmasını ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

"Aslında bu dava baştan düşmüş durumdadır"

Bu arada duruşmaya verilen öğlen arasında basın mensuplarına açıklama yapan HDP Genel Başkanı Tuncel, başından beri davanın hukuki yanı olmayan, siyasi bir dava olduğunu söylediklerini belirtti.

Tuncel, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını ve bu "utanç yargılamaları"na derhal son verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Aslında bu dava baştan düşmüş durumdadır. Bu meselenin bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu durum Türkiye'de gerçekten müzakerelere geçiş sürecine, Kürt sorunun çözümüne de katkı sunacak. Bu sadece Kürtlerin meselesi değil, bütün Türkiye halklarının meselesidir diye düşünüyorum. Biz bugün "KCK" adı altında yargılanan arkadaşlarımızın suçlu olmadığını, onların yaptığının suç olmadığını biliyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement