İlk Chinook Helikopteri Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

İlk Chinook Helikopteri Teslim Edildi

İlk Chinook Helikopteri Teslim Edildi

ABD'nin ürettiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılacak ağır nakliye helikopteri CH-47F Chinook'ların ilki Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

14.07.2016 19:31  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır nakliye helikopteri CH-47F Chinook'ların ilki teslim edildi.Kara Havacılık Komutanlığı'nda görev yapılacak helikopterlerin teslimatının nisan ayında yapılması planlanmıştı. Anlaşmaya göre önümüzdeki ayın sonuna kadar 3, kasım ayında da 3 olmak üzere toplam 6 helikopter teslim edilecek.

2018'DE 5 TANE DAHA TESLİM EDİLECEK

2018'de de ikinci 5 helikopterlik paketin teslimatı planlanıyor. İkinci pakette 4 helikopter Özel Kuvvetler'e bir helikopter de Milli Savunma Bakanlığı'na verilecek.

HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 55 tam teçhizatlı asker veya 22 sedye taşıyabilen CH-47F'ler, özellikle Güneydoğu'da ihtiyaç duyulan ağır yüklerin nakledilmesi gibi görevlerde kullanılacak. Chinook takma adına sahip helikopter saatte 315 kilometre hıza çıkabiliyor. 10 bin 886 kilogram yük taşıyabilen helikopter çift motorlu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Chinook Helikopteri Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kral veron: mevzu herzmanki gibi türkiye alacak inceleyecek ve aynısından yapacak kurnaz bizimkiler hep aynısını yapıyolar 4 2 Yanıtla
  • ismail: türk malı her kes konuşur biz yaparız 2 0 Yanıtla
  • .: biryandan pkk yi salıyor, biryandan bunu satıyor! pkk yede bunu düşürecek silah satar gizliden.. sömürü böyle yapılıyor işte..sen eşşek olursan semer vuran çok olur yanii.. 2 0 Yanıtla
  • akıllanmamıza çok var: valla koyunuz 0 0 Yanıtla
  • bülent kemancı: saatte yakıt sarfiyatı ne acaba 3000 litreyi geçer gibime geldi para düşmanı 0 0 Yanıtla

Advertisement