Bodrum, Almanya İçin Ayrı Bir Önem Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum, Almanya İçin Ayrı Bir Önem Taşıyor

İzmir Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach, Muğla ve Bodrum'un Almanya için ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

22.01.2015 22:27  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach, Bodrum ilçesindeki bir otelde yeni yıl gezileri kapsamında Alman vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Gecede konuşan Gerlach, Ege bölgesini kapsayan ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Muğla ve özellikle Bodrum Almanya için ayrı bir önem taşıyor. Her yıl yüz binlerce Alman turist Muğla'ya geliyor" dedi.

İş birliğinin biçimlendirilmesinde Alman Fahri Konsoloslarının görevinin çok özel olduğunu söyleyen Gerlach, "2015 yılı Almanya için özel bir anlam taşıyor. 25 yıl önce çok sayıda Türk vatandaşıyla Almanya'daki insanlar duvarın yıkılışını ve iç sınırlarının kaldırılmasını yaşadı. Doğu ve Batı Almanya'nın yeni ilişkilendirilmesi üzerinde çalıştılar" diye konuştu.

Gerlach, barışçıl bir devrimin ve özellikle de ikinci dünya savaşı galipleriyle yapılan zor müzakerelerin sonucunda, 3 Ekim 1990 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti ile Doğu Almanya Cumhuriyeti'nin resmi birleşme sağladığını vurguladı.

Birleşmiş Almanya'nın tüm komşu ülkeleriyle barış içinde yaşadığını anlatan Gerlach, "Türkiye ile olan insani ve ailevi bağlar başka hiçbir ülkeyle mevcut değil. Ülkelerimizin bu yakın dostluğu bu yıl daha da büyüsün ve gelişsin diliyorum" dedi.Alman vatandaşlarının Bodrum'da hiç problemle karşılaşmadan yaşadıklarını ifade eden Gerlach, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşadığı şu ana kadar bizlere yansımadı. Bu sadece Bodrum'da değil Muğla ve Antalya'da da öyle. Alanya'da 10 bin Alman vatandaşı yerleşik olarak yaşıyor. Büyük sorunlar olmuş olsaydı yerleşmezlerdi. Küçük problemler her zaman olabilir. Vatandaşlarımın burada severek yaşadıklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini biliyorum."

Bodrum Almanya Fahri Konsolosu Gülay Kaman Kaplan da Bodrum'da 300'e yakın Alman vatandaşının yerleşik olarak yaşadığını ve kendileriyle bir arada yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bodrum, Almanya İçin Ayrı Bir Önem Taşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum, Almanya İçin Ayrı Bir Önem Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement