İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez Projesi'nin dünyanın en önemli çevre projesi olmasına rağmen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun oyalandığını ileri sürdü.

20.05.2015 16:48

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez Projesi'nin dünyanın en önemli çevre projesi olmasına rağmen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun oyalandığını ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin maddi desteğiyle Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Çiğli Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, 2 senedir İzmir Körfezi'nin ÇED süreciyle uğraştıklarını belirtti.

Körfez projesinin sadece İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını kaydeden Kocaoğlu, proje ile hem İzmir Limanı'nın büyüyeceğini hem de İzmir Körfezi'nin yüzülebilir hale geleceğini ifade etti.

Çiğli halkının denize girebilmesinin ilk koşulunun, İzmir Körfezi'nin yüzülebilir hale gelmesi olduğuna işaret eden Aziz Kocaoğlu, "Şu anda bir propagandaya başladılar. ÇED'i bakanlık, hükümet engellememiş, evraklar eksikmiş. Efemçukuru'na ÇED nasıl verildi? Kaç günde verildi? Biz ruhsat vermeyince, bir hafta içinde yönetmelik değişerek Valilik nasıl verdi? Vatandaşın tarlasına, damına, köyün içine RES'ler ÇED raporu alınarak mı konuldu? Körfez Projesi dünyanın en önemli çevre projesidir ve bu ÇED oyalanmıştır" dedi.

Seçim sonrası ÇED sürecini izleyeceklerini dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Bakan Gediz'i kurtaracaktı, ondan hiç bahsetmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı geldi 'Gediz için proje hazırlıyoruz' dedi. O zamanki Çevre ve Orman Bakanı, şimdiki Su ve Orman Bakanı, '31 Aralık 2012 tarihinde saat 16.59'da Gediz'de balık tutacağız' demişti. Ödemiş'te Bademli barajı var. 9 Eylül 2013'te hizmete açılacaktı. Bunları uzatmak mümkün. Bunları konuşmak mümkün ama iş bunlarla bitmiyor. Bugün Müsteşar yine proje hazırlığından bahsediyor, yine sayın Bakan 'Körfez'i temizlemek için proje yapacağız' diyor. Oysa projemiz hazır. Bu projeyi bana tek başıma vermezler diye TCDD ile ortak çıktık. Ama devlet projesi olmasına rağmen içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi var diye bugüne kadar ÇED çıkmadı" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Veysel Eroğlu'nun İzmir'in konularını bilediğini savunan Aziz Kocaoğlu, "Keşke konulara bilerek yaklaşsaydı çok daha iyi olurdu. 'İstanbul'un trafik sorununu İstanbul Büyükşehir Belediyesi çözüyor. İzmir'in trafiğini İzmir Büyükşehir Belediyesi çözmüyor. O zaman biz devreye girer çözeriz' demiş. Peki bu laf ne zamana kadar? Bu laf 7 Haziran'a kadar. Siz 2015 yılı bütçesinden raylı sistem için Ankara'ya 955 milyon TL, İstanbul'a da 750 milyon TL para ayırırken İzmir'e ne kadar ayırdınız? Koskoca bir sıfır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement