İzmir'de 10 Bin Dekar Zirai Alanı Suya Kavuşturacak Proje İmzalandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 10 Bin Dekar Zirai Alanı Suya Kavuşturacak Proje İmzalandı

İzmir\'de 10 Bin Dekar Zirai Alanı Suya Kavuşturacak Proje İmzalandı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 10 bin 480 dekar zirai alanı suya kavuşturacak sözleşme Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından imzalandı.

18.08.2015 12:35

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 10 bin 480 dekar zirai alanı suya kavuşturacak sözleşme Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından imzalandı.

İzmir Ödemiş Bademli Göleti ve Sulaması İkmaline ilişkin proje, İzmir'in Ödemiş ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükmenderes nehrinin yan kolu Pirinçci çayı üzerinde yer alıyor. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan projenin tamamlanmasıyla birlikte, 10 bin 480 dekar zirai alanın basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacağı ve Bademli, Pirinçci, Kemenler ve Ovakent köylerindeki zirai alanların suya kavuşacağı ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek "DSİ'ye verdiğim talimat doğrultusunda çalışmalar hızla devam ediyor. Bademli göleti ve sulaması yapım işini yüzde 90 seviyesinde tamamladık" dedi.

"YILLIK 10 MİLYON TL NET GELİR ARTIŞI"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bademli göleti ve sulamasını hizmete alıp bölgede sulu tarıma geçildiğinde yörede 2. ürün tarımının artacağını söyledi. Böylece entansif tarımın gelişmesinin yanı sıra mevcut ürünlerde de verim ve üretim artışı sağlayacaklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle sebze, meyve, buğday ve zeytin başta olmak üzere ekonomik getirisi yüksek ürünlerle yılda toplam 10 milyon TL net gelir artışı elde etmeyi hedefliyoruz. Böylece kırsal kesimi ekonomik yönden refaha kavuşturacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 10 Bin Dekar Zirai Alanı Suya Kavuşturacak Proje İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement