İzmir'de Atıklar Yuvaya Dönüşüyor! - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Atıklar Yuvaya Dönüşüyor!

PAGDER'in öncülüğünde "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" sloganı ile başlatılan Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi, yeni belediyelerin katılımıyla büyüyor.

19.09.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plastiklerin geri dönüştürülerek sokak hayvanları için kulübeler yapılması esasına dayanan proje kapsamında, İzmir Karabağlar'ın ardından Bayraklı ve Narlıdere Belediyeleri ile ön protokol imzalandı.
PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, "Ülkemizde yılda 25 milyon ton plastik atık haline geliyor. Bu plastikler, çöp değildir. Defalarca ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir. Projemiz ile hem bu plastikleri geri kazanıyor hem de sahipsiz sokak hayvanlarını yuvaya kavuşturuyoruz" dedi.

Bir yandan sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak birer yuvaya kavuşturan bir yandan da geri dönüşümün önemine dikkat çeken sosyal sorumluluk kampanyası Yuvaya Dönüşen Plastikler yeni belediyelerin katılımı ile büyüyor.

Önceki gün İzmir Karabağlar Belediyesi'nin ön protokol ile katıldığı kampanyaya, dün de Narlıdere ve Bayraklı belediyeleri dahil oldu. PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci ve Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Paksu dün Narlıdere ve Bayraklı Belediyelerini ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.

Yüzde 100 geri dönüşüm!

Ülkemizde yılda 25 milyon 280 bin ton plastiğin 'atık' haline geldiğini fakat plastiklerin defalarca geri dönüştürülerek ekonomiye yeniden kazandırılabildiğini ifade eden PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, harcanan enerji miktarı bakımından da geri dönüşümü en kolay hammaddenin plastik olduğunun altını çizdi. Semerci, "Plastik hakkında pek de bilinmeyen bu gerçeklere dikkat çekmek, bunu yaparken de günümüzün en önemli sosyal sorunlarından biri olan sokak hayvanlarının barınma problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak istedik ve projemizi geliştirdik" dedi.

Ön protokoller imzalandı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da yapılan görüşmelerde atıkların yuvaya dönüştürülmesi fikrini çok güzel bulduklarını ve projeyi benimsediklerini ifade ederek, ön protokolleri imzaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Atıklar Yuvaya Dönüşüyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement