İzmir'de Bayram Tatili Öncesi Emniyet Vatandaşları Bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Bayram Tatili Öncesi Emniyet Vatandaşları Bilgilendirdi

İzmir\'de Bayram Tatili Öncesi Emniyet Vatandaşları Bilgilendirdi

İzmir’de, 9 günlük Bayram tatili öncesi, trafik polisi denetleme yapıp sürücülere uyarıda bulundu.

30.06.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 9 günlük Bayram tatili öncesi, trafik polisi denetleme yapıp sürücülere uyarıda bulundu. Polis ablaları, araçtaki çocuklara boyama kitabı ve polis aracı şeklindeki kumbara hediye ederken, sürücülere de bilgilendirme broşürleri dağıttı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, sürücülerin trafikte dikkatli olmasını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

1 Temmuz'da başlayıp 10 Temmuz'da sona erecek olan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların bayramı güvenli bir trafik ortamı içerisinde geçirebilmelerine yönelik olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü,il genelinde, trafik tedbirlerini artırdı. Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu'nun da katılımıyla trafik polisleri, İzmir- Manisa Karayolu'nun Bornova çıkışı 57. Topçu Tugayı kavşağında trafik denetlemesi yapıp sürücüleri bilgilendirdi. Sürücüler, 9 günlük bayram tatili öncesinde uyarılırken, araçta bulunana çocuklar için polis arabası görünümünde kumbara, yapboz ve boyama kitabı hediye edildi.

İLK DEFA SİVİL EKİPLER YOLLARDA BİLGİLENDİRME YAPACAK

Bayram tatili boyunca İzmir'de uygulanacak tedbirleri açıklayan Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, "Bin trafik personelimiz ile vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde 9 günlük bayram tatillerini geçirmeleri ve bu bayram tatili boyunca yapacakları seyahatlere herhangi bir trafik kazasına karışmadan sağlıklı bir şekilde gitmeleri için görev alacağız. Özellikle vatandaşlarımızın bayram süresince gitmeyi tercih etmeleri muhtemel noktalarda yoğun bir şekilde yaya görevlilerimizle, rahat bir şekilde seyahat etmelerin sağlayacağız. Korsan taşımacıların önüne geçmek için otogar içinde ve dışında yoğun bir önlem alacağız. Vatandaşlarımızın herhangi bir kural ihlali işlemeden önce olası kural ihlallerine yönelik sürücüleri ve vatandaşları bilgilendireceğiz. Özel bilgilendirmeye yönelik sivil ekiplerimizi oluşturduk. Bu bayramda ilk defa uygulamaya geçilecek" dedi.

VATANDAŞ EMNİYETİN UYGULAMASINDAN MEMNUN

Özel aracı ve çocuğu ile yolculuk eden Emel Yapıcıer, emniyetin hem sürücülere yönelik bilgilendirmesini hem de araçtaki çocuklarla ilgilenmesini beğendiğini söyleyerek "Çok güzel bir uygulama. Çocukların polislere karşı daha sıcak bakmalarını sağlıyor. Polis teşkilatına teşekkür ederiz" dedi. Bir diğer sürücü Fazıl Ertoğlu ise " Marmaris'ten İstanbul'a gidiyoruz bayram tatili için. Emniyetin yollarda yaptığı bu uygulamalar bilgilendirici, bir çok tehlikeyi önlüyor" dedi.

İZMİR'DE ALINAN ÖNLEMLER

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İzmir'de; 105 ekip, 68 motorize, 22 radar, 7 sivil ekip ve 111 yaya olmak üzere yaklaşık bin trafik personeli ile gerekli tedbirleri aldı. Bayram tatili süresince vatandaşların yoğun olacağı değerlendirilen Çeşme ilçesinde, mevcut personele ilave olarak 31 personel takviyesi yapıldı. Çeşme otoyolu güzergahında bayan sivil ekip görevlendirerek trafik güvenliğini tehlikeye sokabilecek şekilde şerit değiştiren, hız yapan, emniyet şeritlerini kullanan araçlar ile motosikletler üzerinde genel caydırıcılık yaratacak şekilde sivil denetleme yapılacağı öğrenildi.Manisa yolu, Ankara yolu, Çanakkale yolu ve otoyol güzergahlarında yoğunluk yaşanan bölgelerde ağır taşıtlar için depolama noktaları oluşturulacağı belirtildi. Öte yandan yorgun ve uykusuz araç kullandığı saptanan uzun yol sürücülerinin uygun noktalarda dinlenmelerini polisin sağlayacağı öğrenildi.

MEZARLIKLARDA TEDBİR ALINACAK

Trafik polis ekipleri, vatandaşların Ramazan Bayramı'nda yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik, mezarlık ve alışveriş merkezleri çevresinde trafik düzeni ve güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri alacağı öğrenildi. Trafik kontrolleri esnasında, trafik kültürünü geliştirmek amacıyla çocuklar için tasarlanan 'kumbara, yap-boz, rüzgar gülü, cetvel, boyama kitabı' gibi trafik eğitim materyelleri araçlarda seyahat eden çocuklara trafik polis ekiplerince verilecekken ayrıca hız, emniyet kemeri, koruma başlığı, çocuk taşıma koltuğu, güvenli araç sürme kurallarını kapsayan el broşürleri de sürücülere dağıtılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Bayram Tatili Öncesi Emniyet Vatandaşları Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement