İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu - Son Dakika
Yerel

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını önerdim"

31.10.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulunda (İEKKK), kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını önerdiğini bildirdi.

Aziz Kocaoğlu, açıklamasında, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen İEKKK toplantısında, "Serbest Bölgeler Şehri İzmir", "Spor Tesisleri ve Kulüpleri" ile "Kent ve Kamu Kurumları İlişkileri" adlı 3 yeni komite kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.

İzmir Limanı'nın geleceği ve kruvaziyer turizmi açısından değerlendirilmesine yönelik önerilerin de kurul gündemine geldiğini dile getiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir muhalif görüş olmadan mutabık kaldığımız konu, Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün artırılarak büyütülmesi oldu. Ben kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını da önerdim. Oradan Konak'taki tarihi bölgeye gitmek isteyen vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup, bugün Aliağa ve Torbalı, önümüzdeki dönemde Selçuk ve Bergama yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık."

Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin taranması konusunda bekledikleri ÇED süreciyle ilgili olumlu gelişmeler olduğuna değinerek, "Sunulan başvuru raporunda, nasıl rehabilite edileceği, kanalların nasıl açılacağı, hepsi bilimsel olarak oturtuldu. Geriye hazırlıklar kaldı. Kazıya, 3-5 ay içinde start verebileceğiz" ifadesini kullandı.

Aziz Kocaoğlu, serbest bölge sayısının artırılmasıyla kentin kalkınmasında önemli aşama kaydedileceğini ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement