İzmir PKK Operasyonunda Ölen Dilan Kortak, Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

İzmir PKK Operasyonunda Ölen Dilan Kortak, Toprağa Verildi

İzmir PKK Operasyonunda Ölen Dilan Kortak, Toprağa Verildi

PKK operasyonunda ölen Dilan Kortak, toprağa verildi İSTANBUL Sancaktepe'de polis baskınında öldürülen Dilan Kortak'ın cenazesi İzmir'in Buca İlçesi Gökdere Köyü'nde toprağa verildi.

05.12.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK operasyonunda ölen Dilan Kortak, toprağa verildi

İSTANBUL Sancaktepe'de polis baskınında öldürülen Dilan Kortak'ın cenazesi İzmir'in Buca İlçesi Gökdere Köyü'nde toprağa verildi. Cenazeye katılanlar kortejle yürümek isteyince, polis TOMA, zırhlı araçlar ve çevik kuvvetle önlem aldı. 3 saat süren bekleyişin ardından cenazeye katılanlar araçlarına binince kriz çözüldü.

Sancaktepe'de polisin PKK hücre evi diye açıkladığı bir daireye yaptığı baskında öldürülen Dilan Kortak'ın cenazesi otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından dün ailesi tarafından havayolu ile İzmir'e getirildi. Ailenin 6 çocuğundan en küçüğü olan Dilan Kortak'ın cenazesi bugün Karabağlar İlçesi Şeyh Ahmet Camii'ne getirildi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, Kotan'ın ailesi ve yakınlarının katıldığı yaklaşık 300 kişi, ellerinde ölen Kotan'ın fotoğrafını tutup, çeşitli sloganlar attı. Kılınan namazın ardından Dilan Kotan'ın, PKK'nin simgesi sarı- yeşil- kırmızı flamaya sarılı tabutu kadınlar tarafından cenaze arabasına kondu.

Kalabalık, cenaze arabasının önünde kortej oluşturup, Dilan Kotan'ın cenazesini oturduğu eve kadar yürüyerek götürmek istedi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, grubun bu şekilde yürümesinin '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet' suçunu kapsadığını, cenaze arabası ile araçların geçişine izin verileceğini, kalabalığın araçlarına binmesi için anons yaptı. Grup, anonslara rağmen düzenini bozmadı. Grupla polis arasındaki gerginlik yaklaşık 3 saat sürdü.

Burada açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Dilan, yargısız infaz edilmiştir. Kasım ayında yapılan milletvekili seçimlerinde partimiz için çok çalıştı. Vücudundan 5 kurşun çıkartıldı. Biran önce çözüm sürecine geri dönülmeli. Dönülmediği taktirde bu kış daha çok ölümlerle karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar dört kadın öldürüldü. Kadınlara yönelik cinayetler durdurulsun. Bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Dilan Kortak'ın 6 çocuğundan en küçüğü olduğunu belirten baba İbrahim Kortak, " Mardin'den uzun yıllar önce göç ettik. Annesi yaşamını kaybetti. Kendisi liseye kadar okudu. İstanbul'a yakınlarımızı ve arkadaşlarını görmeye gitti. Kendisi polis tarafından infaz edildi" dedi.

Abla Nuran Kortak ise tepsiye koyduğu kınayla polisin bulunduğu bölgeye gelip, yolun açılmasını istedi. Uzun süren gerilimin ardından grup araçlara binip cenaze arabası ile birlikte konvoy oluşturup Kortan'ın evinin önüne geldi. Burada araçları ile kısa bir süre duran kalabalık daha sonra mezarlığa geçip defini gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir PKK Operasyonunda Ölen Dilan Kortak, Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement