İzmir Ulaşımına Yeni Otobüsler - Son Dakika
Yerel

İzmir Ulaşımına Yeni Otobüsler

100 yeni otobüs hizmete girdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bundan sonra elektrikli otobüslere ağırlık vereceğiz"

26.04.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılmak üzere 100 yeni otobüsü hizmete aldı.

Limontepe'deki ESHOT Garaj ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerin en önemli görevlerinin planlamalarla kentin geleceğine ışık tutmak, çevreyi korumak olduğunu, bunların ardından da ulaşım görevinin geldiğini söyledi.

İzmir'in ulaşımda denizi ve raylı sistemin yaygın kullanmak zorunda olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, metropollerde otobüslerden vazgeçerek ulaşım sağlamanın mümkün olmadığını, "bundan sonra elektrikli otobüslere ağırlık vereceklerini" ifade etti. Kocaoğlu, metropol sınırlarının genişlemesiyle beraber ilçelere ulaşım sağlayan minibüslerle, toplu ulaşım kooperatiflerini de kendi sistemlerine almayı istediklerini kaydetti.

-"İzmir, raylı sistem yatırımlarında en önde"

Yaz aylarında 2 özel vapurla Urla, Mordoğan, Karaburun ve Güzelbahçe akslarında koymayı planladıkları seferlerin gemilerin makine siparişlerindeki gecikme nedeniyle bu yıl başlamayacağını belirten Kocaoğlu, "İzmir raylı sistem yatırımlarında Türkiye'de en önde. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi gücüyle gerçekleştirdi. Ne Ankara gibi havlu atıp 'metroyu yapamıyoruz' dedi, ne de İstanbul gibi 'benimkini de yapsın' diyerek bakanlıklara devretti" diye konuştu.

Kocaoğlu, projesi olan bazı metro hatlarının yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşeceklerini, onların yapmaması halinde Narlıdere metro hattının inşaat ihalesine çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Sorular

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, belediyedeki yeni yönetim şekliyle ilgi soru üzerine çarşamba günü yapılacak meclis toplantısında görüleceğini ifade etti.

Kocaoğlu, Balçova'daki İzmir Konağı'nın kapatılma kararına ilişkin soruya da "Orası Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın arazisi. Bakanlık bize 'kiraya veremezsiniz' diye bir uyarıda bulundu. Orayı bakanlığa devrediyoruz, kiracıyı çıkartıp. Biz bir yasayı uygulayarak, görevimizi uyguluyoruz belediye olarak. Oranın bu haline gelmesini sağlayan da biziz, çıkartılan da maalesef biziz" yanıtını verdi.

Hizmete alınan yeni otobüslerin alçak tabanlı ve engelli rampalı olduğu belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Ulaşımına Yeni Otobüsler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement