Japon Gençlik Heyeti Keçiören'de - Son Dakika
Yerel

Japon Gençlik Heyeti Keçiören'de

“Küresel Genç Liderler” programı kapsamında “Dünya Gençlik Gemisi” ile Türkiye’ye gelen Japon heyeti, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın konuğu oldu.

18.02.2015 10:55

"Küresel Genç Liderler" programı kapsamında "Dünya Gençlik Gemisi" ile Türkiye'ye gelen Japon heyeti, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın konuğu oldu.

Kültürlerarası öğrenme amacıyla Türkiye'ye gelen 30 kişilik Japon heyetinin Keçiören'deki ilk durağı Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi oldu. Merkezde Türk kültürünü tanıtan müze ile ebru, hat ve çini atölyelerini gezen heyet, Türk kültürü ve geleneksel sanatları ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra Başkan Mustafa Ak ile görüşen heyete Keçiören Belediyesi'nin kardeş belediye uygulamaları, yurtdışı faaliyetleri ve belediye hizmetleri tanıtıldı. Keçiören'in nüfusunun yaklaşık 900 bin olduğunu belirten Başkan Ak, "Umarım şehrimizi beğenirsiniz. Ziyaret ettiğiniz Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi belediyemize ait bir tesis. İçerisinde Türk kültürü müzesi, Türk İslam sanatları atölyeleri var. Aynı zamanda Ören Köşk'te Türk mutfağının yanında Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan mutfağından da yemekler sunuyoruz. Sizleri Türkiye'de görmek ve Keçiören'de ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

Japon heyetinin sözcüsü ise, Türkiye'yi ve Keçiören'i çok beğendiklerini ifade ederek, "Gösterdiğiniz güzel misafirperverlik için teşekkür ederiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Gençlik Heyeti Keçiören'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement