Kaçış Rampası Hayat Kurtarıyor - Son Dakika
Yerel

Kaçış Rampası Hayat Kurtarıyor

Kaçış Rampası Hayat Kurtarıyor

Türkiye’de Karayollarında az sayıda yapılan ‘Kaçış Rampası’ndan birisi olan Marmaris, Datça, Fethiye, Antalya karayolunun tek geçiş noktasındaki Gökova Körfezine hakim Sakartepe geçidindeki ‘Kaçış Rampası’ hayat kurtarıyor.

06.11.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Karayollarında az sayıda yapılan 'Kaçış Rampası'ndan birisi olan Marmaris, Datça, Fethiye, Antalya karayolunun tek geçiş noktasındaki Gökova Körfezine hakim Sakartepe geçidindeki 'Kaçış Rampası' hayat kurtarıyor.

Yaklaşık bir yıl önce yapımı başlanan rampa ile ilgili olarak bilgi veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, 350 metre uzunluğundaki rampanın zaman zaman lüzumsuz kullanıldığı açıkladı. Uraloğlu, "Bu rampa özellikle ağır tonajlı araçların olası fren patlamaları başta olmak üzere her türlü araçların olumsuzluk anında bir sığınak noktası. Fakat bazen sürücüler bu rampayı bir park noktası olarak kullanmaya başladığını gözlemledik. Bunun için rampaya önümüzdeki günlerde güvenlik kamerası ile takip etmek için sistem kuracağız. Aynı zamanda araçların kaçış rampasına girişlerindeki hareketlerini de izleme fırsatı bulacağız" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kaçık rampası uygulamasının çok yerinde bir karar ile yapımı tamamlandığını belirterek, "Kaçış rampası yapımı esnasında özellikle rampa altındaki virajda çok sayıda araç kaza yaptı. Son olarak bir kamyon virajı alamayarak uçurumun kenarında bir kaya parçasına takılarak olası facianın boyutunu önledi. Kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Eğer bu rampa tamamlanmış olsaydı, o vatandaşımız hayatta olacaktı. Rampa ile ilgili daha fazla bilgilendirme levhası konulabilir. Sakartepe geçidinin inişinden itibaren gece de okunabilecek ışıklı tabelalar konulması için gerekli yazışmalar yapıldı. Sürücülerimizden beklendiğimiz, bu alan bir hayat kurtarma, kaçış ve tehlikenin boyutunu düşürme rampasıdır. Burasının sürücülerimiz tarafından işgal edilmemesi gerekir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaçış Rampası Hayat Kurtarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement