Kahramanmaraş'a Hızlı Tren Projesi - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'a Hızlı Tren Projesi

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Doğan: "Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehrimizin muhtelif yerlerine "Hızlı Tren Kaçtı" pankartını asarak halkımızı yanıltmaya ve gerçekleri örtmeye çalıştığına üzülerek şahit oluyoruz"

23.03.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, " Milliyetçi Hareket Partisi'nin şehrimizin muhtelif yerlerine "Hızlı Tren Kaçtı" pankartını asarak halkımızı yanıltmaya ve gerçekleri örtmeye çalıştığına üzülerek şahit oluyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Doğan, hızlı tren projesi üzerinden son günlerde yapılan olumsuz tartışmaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Türkiye'nin hızlı trenle AK Parti hükumeti ile tanıştığını ifade eden Doğan, Başbakan Erdoğan ve Ak kadroların bu yöndeki çalışmalarının tüm milletin malumu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Yenilikçi, vizyoner, akılcı ve atılımcı yatırımlarla ülkemizi hızla kalkındırmak ve her tarafını demir ağlarla örmek partimize nasip olmuştur. Resmi rakamlara göre 1951-2003 yılları arasında yani 52 yılda 945 kilometre demiryolu yapılmışken, AK Parti iktidarları döneminde bin 724 kilometre demiryolu yapıldı. Şu anda ise 2 bin 500 kilometrelik demiryolu inşası devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın belirlediği 2023 hedefleri doğrultusunda demiryolu ve hızlı tren yatırımları şehrimiz içinde ayrı bir öneme sahiptir."

Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Anadolu Ajansına yaptığı 'hükumetimiz, Türkiye'yi dünyanın sekizinci Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi ülkeler ligine soktu. Şimdi de Hızlı Tren Çağı'na Kahramanmaraş'ı da geçiriyoruz. Böylece, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı, evliyaların, şairlerin diyarı Maraş'ı Türkiye'ye daha hızlı bağlıyoruz' açıklamasını hatırlatarak, hızlı trenle Maraş'ın daha hızlı kalkınacağının altını çizdi.

Nurdağı'ndan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak tren hattının proje çalışmalarının 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını aktaran Doğan, Konya- Karaman hızlı demiryolu hattı ve yatırım programındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı demiryolu bağlantısının da sağlanacağını aktardı.

Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak ne yazık ki tüm bu resmi açıklamalara rağmen yine bazı partilerin Ülkemizin ve Kahramanmaraş'ımızın kalkınması, halkımızın refah ve konforunun sağlanması hususundaki irademize gölge düşürmeye çalıştığını, pankartlarında ve ifadelerinde hemşehrilerimize yalan ve yanlış beyanlarda bulunarak beyhude bir gayret içerisine girdiklerini üzülerek görüyoruz. Örnek olarak, Milliyetçi Hareket Partisi'nin şehrimizin muhtelif yerlerine 'Hızlı Tren Kaçtı' pankartını asarak muhterem halkımızı yanıltmaya, gerçekleri örtmeye çalıştığına üzülerek şahit oluyoruz. Anlaşılan o ki, 17 Mart' ta sayın Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz miting birilerini rahatsız etmiştir."

Doğan, önceliklerinin hızlı tren projesi olduğunu bununla birlikte şehrin değişip dönüşmesine ve ilerlemesine katkı sağlayacak tüm projelerin de yerelde ve genelde takip edilerek en kısa sürede tamamlanıp halkın hizmetine sunulmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu ile Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'a Hızlı Tren Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement